Štimung fest 2012 kljub dežju obiskalo 10.000 obiskovalcev (foto)

03. 09. 2012 10:29

Ob Šmartinskem jezeru se je v nedeljskih zgodnjih jutranjih urah končal že 2. Štimung fest Šmartinsko jezero Celje 2012. Tridnevno prireditev, ki se je pričela v četrtek, 30. avgusta, s Štimung žurom za mlade, naj bi obiskalo okoli 10.000 obiskovalcev, ki so kljub dežju, ki je padal dva dni, uživali in se veselili ob izvrstni glasbi.

Sobotno prireditev je obiskal evropski poslanec Lojze Peterle, ki se je občinstvu predstavil z orglicami in sicer v duetu s harmonikarjem Zoranom Zorkom, ki je na letošnji Panoniki harmoniki postavil nov svetovni Guinnessov rekord v neprekinjenem igranju na harmoniko. Na prireditvi so se predstavili tudi organizatorji Panonike harmonike, prav tako je nastopila tudi letošnja Miss Panonike harmonike, harmonikarka Natalija Hočevar. Prireditev pa je obiskal tudi predsednik organizacijskega odbora Mednarodnega festivala Loborfest iz hrvaškega Loborja, kjer se bo naslednje leto predstavil tudi Štimung fest Šmartinsko jezero Celje.

Od četrtka, 30. avgusta, do sobote, 1. septembra, se je ob Šmartinskem jezeru odvijal že drugi Štimung fest. V letošnjem letu je bila prireditev tridnevna, saj je organizator, Zavod Celeia Celje v želji, da nagovori čim širši krog zainteresirane javnosti, letos prvič organiziral Štimung žur za mlade (klik!). Petek, 31. avgust in sobota, 1. september, sta bila v znamenju nastopov znanih slovenskih narodno-zabavnih ansamblov, ki so se jim pridružili tudi narodno-zabavni ansambli iz sosednje Avstrije in Hrvaške.

V soboto so se obiskovalcem predstavili zanimivi gostje.

V petek, 31. avgusta, so se kot gostje predstavili člani zasedbe Die Mooskirchner iz Avstrije, v soboto pa sta se občinstvu predstavila kar dva ansamla iz sosednjega Zagorja, Zagorski mušketiri in Ansambel Sinovi Zagorja. V petek so se na odru predstavili še Ansambel Mikola, Poskočni muzikantje, Ansambel Vižarji, Mladih 5, Ansambel Roka Žlindre, Ansambel Gadi, Ansambel Juhej, Ansambel Štajerskih 7, Mitja kvinet, Ansambel Naveza, Ansambel Novi spomini, Vagabundi in Zreška pomlad.

V soboto pa so poleg omenjenih nastopili še Družinski ansambel Ferme, Zmagovalci Zlate harmonike Ljubečne 2012, Vera & Originali, Vitezi Celjski, Vesele Štajerke, Eurokvintet, Igor in Zlati zvoki z gosti: Lucienne Lončina, Fantje s Praprotna, Slovenskih 6, Ansambel Obvoz, Ansambel Potep in Ansambel Poet. Oba večera sta kot voditelja nastopila priznana obraza znane televizijske hiše za narodnozabavno glasbo, Domen Hren in Maja Oderlap.

Kljub dežju naj bi dogodek v treh dneh obiskalo 10.000 ljudi.

Prireditev Štimung fest Šmartinsko jezero Celje se bo po besedah organizatorjev odvijala tudi naslednje leto, seveda z novimi vsebinami in nastopi narodnozabavnih ansamblov iz Slovenije in tujine, seveda pa bo tudi prihodnje leto Štimung žur za mlade, ki je v letošnjem letu privabil k obisku večtisočglavo množico mladih iz različnih koncev in krajev. Pohvaliti velja organizatorje, ki so kljub napovedim slabega vremena prireditev izpeljali do konca, poskrbeli za zastonj avtobusne prevoze do prizorišča ter da so obiskovalci v času dežja bili po streho. Pohvale pa tudi vsem obiskovalcem, ki so kljub dežju dogodek obiskali in se nemalokrat ob izvrstni glasbi zavrteli na odru bodisi pod dežniki bodisi kar na dežju.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, ki smo jih posneli v soboto.

[simpleviewer width=100% height=700 id=243]

v/t/f: eH

Oznake: , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
191 queries in 3,157 seconds.