Štimung fest na Šmartinskem jezeru 2011 (foto, video)


Minuli vikend je bilo veselo na obali Šmartinskega jezera, kjer je v organizaciji MO Celje in zavoda Celeia potekala velika glasbeno-družabna prireditev.

Vse od sobotne 15. ure so se na odru izmenjavale številne narodnozabavne glasbene skupine in zabavale zbrano poslušalstvo. Ljubiteljev glasbe, plesa in zabave se je po navedbah organizatorja v dveh dneh nabralo kar deset tisoč.

V soboto so se na odru zvrstili: Harmonikarski orkester Pustotnik, Alpski kvintet, Ansambel Franca Miheliča, Jodel  Express, Zoran Zorko & Band, Ansambel Svetlin, Veseli svatje, Igor in zlati zvoki, Zapeljivke
Posebni gostje: Global Kryner, Avstrija

Ravno slednje smo ujeli med čudovitim nastopom. Igrali so nekakšno mešanico sodobnih skladb v “domači izvedbi”. Nato je sledil “jodl ekspres” z kraljico jodlanja, ki je pokazala kaj vse se da naučiti v zvezi z jodlanjem.

Za vrhunec večera je poskrbel orkester Pustotnik, ki je širšo prepoznavnost dosegel z impresivnimi nastopi v oddaji Slovenija ima talent.  zabava je trajala  pozno v noč.

V nedeljo so na oder stopili Štirje kovači, Vitezi Celjski, Ansambel Unikat, Zaka’ pa ne, Trio Pogladič, Ansambel Petka, Hlapci, Domen z Vižarji, Razigrani muzikanti, zaplesale pa so še  folklorne skupine  KD Celjska folklorna skupina, KUD Grifon, Šempeter v Savinjski dolini; Kamnik ter folklorna skupina Gozdar, Črna na Koroškem.

Kot popestritev nedeljskega dogajanja so se predstavili tudi Šentjurski korenjaki, člani ekipe v vlečenju vrvi, ki so v letošnjem letu na državnem prvenstvu v vlečenju vrvi že drugo leto zapored osvojili  naslov »najmočnejši slovenski fantje.«

Spodaj si oglejte še fotogalerijo sobotnega dogajanja na Štimung festu in pa video posnetek zabave.

[simpleviewer width=100% height=700 id=71]

T&F: Katja Malbašić, J.K.