V Pravljični deželi so z obiskovalci zaplesale pravljične vile (foto)


Odkar je sredi veselega decembra Pravljična dežela odprla svoja vrata, je središče Celja kar zaživelo med množičnimi obiskovalci. Poseben del dogajanja v deželi, kjer se uresničijo vse sanje, pa so pravljične vile, ki obiskovalce zabavajo in začarajo prav vsak dan od jutra pa vse do večernih ur. O dogajanju v Pravljični deželi smo že pisali, tokrat pa smo se udeležili rajanja s pravljičnimi vilami, ki so ves večer živahno plesale z otroki. Dogajanje je vodil angleški buldog Diego, ki je s pomočjo vil otroke naučil veliko plesnih korakov. Otroci so tako lahko brezskrbno uživali med plesom in petjem, niso pa vedeli, da jih medtem posluša sam Dedek Mraz. Vendar otroško petje ni bilo zaman, saj je v Pravljično deželo prijezdil sam dobri mož.

Poskrbljeno pa je bilo tudi za tiste, ki se niso prepustili pravljičnemu rajanju. Bogate stojnice so se namreč kar šibile pod vsemi dobrotami, kuhano vino pa je teklo v potokih. V času programa za otroke so se obiskovalci lahko peljali tudi s pravljično kočijo, ki jih je popeljala skozi okrašeno središče mesta.Prav tako pa so se po mestu sprehajali čarobni poniji, ki so otroke vodili po Pravljični deželi.

Dedek Mraz razveseljuje otroke
Dedek Mraz razveseljuje otroke

Zabava je ves dan poskrbljena za vse, vendar bo Pravljična dežela odprta le še do konca tedna. Zato pohitite, preden se pravljične vile vrnejo v pravljice. Do takrat pa si lahko njihovo rajanje ogledate tudi v spodnji fotogaleriji.

[simpleviewer width=100% height=700 id=112]

F/T: Tina Ožvald