Vroči ritmi skupine Cubismo v Branibor Club privabile številne ljubitelje energične plesne glasbe (foto)

22. 05. 2012 18:32

Skupino Cubismo ljubitelji glasbe poznajo po edinstvenem in prepoznavnem glasbenem stilu, ki temelji na afro-kubanskih ritmih. Minuli petek je v Branibor Clubu nastopila mednarodna zasedba skupine Cubismo, ki je poleg odličnega izvajanja njim lastne glasbe poskrbela za razgibavanje bokov zbranega občinstva in vroč latino žur.

Ime skupine, ustanovljene leta 1995, izvira iz skladbe Dizzy Gillespija Cu-bi Cu-bop, ki predstavlja eno od prvih prepletanj jazz-a, afro-kubanske glasbe in drugih glasbenih stilov.

Poleg salse in latino jazza se v glasbi skupine Cubismo, vodilne skupine za to zvrst glasbe na Hrvaškem in v tem delu Evrope, torej prepletajo vplivi številnih glasbenih stilov. Člani skupine prihajajo iz Hrvaške, Slovenije, Kube in Ekvadorja. Ponašajo se s šestimi izdanimi zgoščenkami in sodelovanjem s številnimi mednarodno priznanimi glasbeniki. Motivo Cubano je zgoščenka, posneta na Kubi s člani legendarnega Buena Vista Social Cluba. Yolanda Duke, ki je bila v tistem času pevka v skupini Tito Puente Orchestra, se je pojavila kot gostja na zgoščenki Viva la Habana. Redno sodelujejo z Nelsonom Hernandezom, enim izmed najboljših aranžerjev in producentov salsa glasbe v ZDA.

Obiskovalci so plesali ves čas koncerta, plesalo se je tudi po končanem koncertu.

V Branibor Clubu so člani skupine obiskovalcem pričarali nepozabno doživetje njihovega koncerta v živo. Slednje se je najbolj izrazilo v eksploziji pozitivne energije, ki so jo dodatno začinili obiskovalci, ki so od samega začetka dobri dve uri trajajočega koncerta plesali ali se pozibavali v vročih plesnih ritmih. S skupino Cubismo, z latino plesi, s plesalci ter s kubansko obarvano ponudbo, so v Braniboru obiskovalcem približali Kubo in kubansko glasbeno izročilo.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, ki smo jih posneli na petkovem koncertu v Branibor Clubu.

[simpleviewer width=100% height=700 id=187]

t/f: eH

Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
190 queries in 0,855 seconds.