20. dobrodelni Rotary ples v Celju 2016 (foto, video)


V soboto zvečer so se v Narodnem domu v Celju članice in člani Rotary klub Celje zavrteli na tradicionalnem, tokrat že 20., Rotary plesu. S plemenitim namenom zbrati sredstva v dobrodelne namene ter seveda z željo po preživljanju prijetnega časa v skupnem druženju.

Rotary klub Celje letos obeležuje 20. obletnico delovanja. Začetki kluba segajo v leti 1996 in ’97. Od takrat so člani večkrat donirali sredstva, tako denarna kot materialna, v dobrodelen namen. Včasih pa je ljudem že dovolj izkazati prijateljstvo, bližino.

Gostili smo mnoge predstavnike, gospodarstvenike, krepili poznanstva, da smo v svojem delu lahko še boljši./…/ S ponosom lahko povem, da smo donirali že 250.000 evrov.” je o dosedanjem delu povedala letošnja predsednica Kaja Dosedla. 

Med drugimi gosti se je tudi letos plesa udeležil guverner Rotary kluba Jože Zadravec.

Zbrane je nagovorila letošnja predsednica Katja Dosedla.
Zbrane je nagovorila letošnja predsednica Katja Dosedla.
”Rotary služi človeštvu.”

Trudimo se služiti človeštvu. Imeti odprto srce in oči za številne žalostne zgodbe ranljivih ljudi ter jim nesebično pomagati.” je v uvodu poudarila tajnica Rotary kluba Celje in ravnateljica OŠ Lava Marjana Kolenko. Del denarja bodo namenili zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije Sonček. Za prihodnje leto pa so mladima glasbenicama Lari Hrastnik in Moniki Volarič omogočili štipendijo. Del denarja pa bodo namenili tudi  prijateljem društva iz drugih držav.

Lara Hrastnik je mlada harfistka, ki je svojo glasbeno pot začela na Glasbeni šoli v Celju. Lara se redno udeležuje različnih tekmovanj, od koder se vrača s številnimi priznanji. Leta 2015 je denimo dobila nagrado za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja na tekmovanju TEMSIG. Pogosto igra z orkestri in komornimi sestavami, igrala je že z Godalnim kvartetom Fegup in v Orkestru Slovenske filharmonije.

Monika Volarič je perspektivna flavtistka, svojo glasbeno pot bo nadaljevala v Gradcu, te dni pa koncertira v Rimu.

Tudi rotajski prijtelji so finančno podrli društvo Sonček.
Tudi rotarijski prijtelji so finančno podrli društvo Sonček.

Za dobro glasbo so letos poskrbeli Coda Expres, Lara HrastnikLuka Železnik, za dodatno uživanje v plesu pa sta poskrbela Maja in Peter iz Plesnega vala Celje.

Vabljeni k ogledu video insertov s plesa ter tudi bogate fotogalerije. Po novem lahko na Celje.info naročite posamezno ali več fotografij v visoki ločljivosti brez logotipov, tako v natisnjeni obliki, kot v digitalni. Ali pa naročite celoten album. Za to kliknite na fotogalerijo, če potrebujete pomoč, nam pišite na [email protected]

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”460″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Evelin Brodnik

sola-voznje-polsi-klik