V Knežje mesto prihaja muzikal Veronika Deseniška


Ustvarjalci muzikala Veronika Deseniška
Ustvarjalci muzikala Veronika Deseniška
Eva Černe
Eva Černe

V Knežjem mestu nastaja muzikal Veronika Deseniška, ki bo premierno uprizorjen 5.in 7. junija na celjskem Starem gradu.

Produkcija muzikala Veronika Deseniška, ki jo Društvo za glasbeno gledališče Slovenije pripravlja v sodelovanju z Mestno občino Celje, Zavodom Celeia Celje in Hišo kulture Celje, sestavljajo  izvršna producenta Miha Firšt in Tilen Naraks, režiser Marko Plantan, asistent režije Luka Marcen, scenarist Janez Usenik skladatelj Leon Firšt, dirigent Simon Dvoršak ter nosilca glavnih vlog Klemen Bunderla in Eva Černe.

Muzikal se vsebinsko opira na vsem znano ljubezensko zgodbo med grofom Friderikom II. Celjskim in Veroniko Deseniško, ki jo mnogi imenujejo kar slovenska Romeo in Julija. Gre za resnično srednjeveško zgodbo, ki je bila v preteklosti pogosto navdih literaratom.

V muzikalu se Veronika po Elizabetini smrti poroči s Friderikom, vendar jo kasneje Celjski grofje žrtvujejo z namenom, da bi se ubranili pred napadalci. Friderik je tako v Veronikin spomin zgradil mesto, ki bo za večno spomin njune ljubezni.

Posebnost muzikala bodo 3D video projekcije za notranje obzidje Starega gradu, za kar bo poskrbel Gangl Production. Ustvarjalci so sicer izrazili upanje, da se Celjani z muzikalom zavedo zgodovine Knežjega mesta in čudovite resnične zgodbe, ki ga spremlja.

Celjski skladatelj Miha Firšt.
Celjski skladatelj Miha Firšt.
Janez Usenik. Miha Firšt, Tilen Naraks in Klemen Bunderla.
Janez Usenik. Miha Firšt, Tilen Naraks in Klemen Bunderla.

 

polsi-malice-zon-3