Celjski nogometaši še naprej meljejo; po drugi zmagi nad Zavrčem uvrstitev v polfinale pokala Slovenije


NK-CeljeNogometaši NK Celja so na povratni tekmi četrfinala Pokala Slovenije na domačem  terenu še enkrat uganili nasprotnike iz Zavrča. Tokrat so bili Celjani boljši z izzidom 2:1. Celjani nadaljujejo izjemen niz srečanj na katerih niso bili poraženi.

Tekma je bila odigran pod žarometi celjske Arene Petrol, v hladnem a za nogometno igro precej ugodnem vremenu, na dobro pripravljeni travnati površini.

IZZID SREČANAJA

NK Celje : NK Zavrč  2:1 (0:1)

STRELCI

Verbič 46., Sunny 70.; Matjašič 41.

POSTAVA DOMAČINOV:

NK Celje: Kotnik, Jakolić (81′ Gobec), Žitko, Krajcer, Klemenčič, Miškić, Vrhovec (85′ Jugović), Oršić, Verbič (73′ Žurej), Ahmedi, Sunny. Trener: Simon Rožman.

Celjani so v srečenje ponovno krenili odločno in podjetno. Nasprotnikova vrata so s streli na gol ogrožali Oršić, Vrhovec, Sunny in Verbič vendar neuspešno. Poizkuse nasprotnih nogometašev je do 40. minute dobro krotil domači vratar Kotnik,  v 40. minuti je domači vratar po napaki domače obrambe klonil. Gostje so odšli na odmor z minimalno prednostjo, ki jim je jo priigral Matjašič.

Celjani so v drugem polčasu odgovorili silovito in že v prvi minuti drugega dela izenačili preko Verbičevega strela z glavo po predložku Ahmedija. Sledila je dinamična predstava na obeh straneh vse do 70. minute, ko so Celjani kronali podjetno igro z golom; po mojsterski podaji Ahmedija je vratarja Ranilovića preigral Sunny in poslal žogo v prazno mrežo.

Tudi zadnjih 20. minut srečanja je bilo dinamičnih, obe moštvi sta si pripravili po dve priložnosti.

V skupnem seštevku odeh srečanj so bili Celjani boljši z izzidom 5:3.

Kometar domačega trenerja Simona Rožmana po uvrstitvi v polfinale pokala Slovenije:

»Zelo smo veseli uvrstitve v pokalni polfinale. V tekmo smo šli brez misli na rezultatsko prednost iz prve tekme, tako da je bil cilj nedvomno zmaga. Vodstvo Zavrča nas ni zmedlo, še naprej smo igrali svojo igro, ki je prinesla izenačenje v pravem trenutku. Gostje so nato poizkusili na vse ali nič, odprl se nam je prostor, mi pa smo to izkoristili s hitrim protinapadom in zmagovitim zadetkom.«

Trener Rožman je namenil pohvalene besede svojim izbrancem: »V prvi vrsti gredo čestitke mojim igralcem. Tako kot že nekajkrat doslej, so tudi včeraj dokazali, da zmorejo. So igralci za velike tekme, premorejo velik potencial. Na treningih in tekmah upoštevajo naša navodila in tako zelo dosledno opravljajo svoje naloge. Čeprav ne bi rad med sezono ovrednotil naše dosedanje uspešnosti, pa me vseeno veseli, da se njihovo prizadevno delo na treningih iz dneva v dan bolj obrestuje« (Vir: NK Celje).

Zapisal: J. Hrovat