Superpokal tretjič zapored in skupno petič Celjanom


rkcplRokometaši Celja Pivovarne Laško in RD Koper 2013 so v Portorožu odprli, oziroma naznanili začetek sezone 2016/17. Odigrali so namreč še zadnje dejanje pretekle, ali glede na datum, prvo dejanje nove sezone.

To je bila tekma superpokala Slovenije, ki ga je lani Celje dobilo proti Velenju, tudi letos pa so zmagali rokometaši Celja Pivovarne Laško. Še pred to tekmo je RZS razglasila tudi najboljše igralce pretekle sezone in prav v vseh treh kategorijah so bili najboljši rokometaši Celja Pivovarne Laško.  Poleg vratarja Urbana Lesjaka, še najboljšega igralca minulega tekmovalnega leta Miho Zarabca.‎ Tudi med strelci je na vrhu Celjan in sicer Jaka Malus, ki je tako kot nekdanji član Gorenja, Mario Šoštarič dosegel 189 zadetkov. Večino kot član slovenjegraškega prvoligaša, kjer se je mudil na posoji.

Izjemno trd prvi polčas, v katerem so Celjani že zgodaj ostali brez Poteka, se je končal neodločeno. Pivovarji so bolje začeli v drugem delu in povedli s 15:12, a se Koprčani pred ne najbolj številnim občinstvom niso predali. Nekaj minut pred koncem so varovanci Branka Tamšeta vodili za štiri zadetke, a so se na koncu po drugem rdečem kartonu Celjanov Primorci povsem približali.

RK Celje Pivovarna Laško : RD Koper 2013 25:24 (12:12)

TC Portorož, 500 gledalcev, sodnika: Pirc, Pirc

RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak 1/1 obramb, Gajič 1 zadetek, 12/2 obramb ; Malus 8/5, Babarskas, Janc 2, Razgor, Suholežnik 1, Marguč 4/1, Grošelj 2, Poteko, Zarabec 1, Kodrin, Fižuleto, Mačkovšek, Žvižej 2, Bećiri 4; trener Branko Tamše

Izključitve: 12 min, 7-metrovke: 6/6, rdeči karton: Poteko 6. min, Babarskas 58. min

RD Koper: Vončina 1 obramba, Vran 1 zadetek, 10 obramb; Dolenc, Grzentič 2, Vlah, Krečič 5, Matijaševič, Gašperšič 1, Moljk 1, Gorela, Rapotec 2, Smolnik 6, Sokolič 4/4, Planinc 1/1, Ravlija, Bratkovič 1/1, trener: Zoran Jovičič

Izključitve: 10 min, 7-metrovke: 6/9

Celjani sedaj pričakujejo megaspektakel, ki jih čaka v naslednjem tednu, v soboto, 3. septembra. Takrat bo ob otvoritvi letošnje sezone SEHA – Gazprom lige v Zlatorogu gostoval madžarski Veszprem, to pa bo po četrtkovi otvoritvi razstave v mestnem središču in petkovi slavnostni akademiji, tudi osrednji dogodek praznovanja 70 let rokometa v Celju in Sloveniji. Poleg samega srečanja bo takrat namreč v Zlatorogu in pred njim glasbeno športni spektakel, Rokomet in Rock’n’Roll z Mambo kingsi, San Di Egom in Šank Rocki ter številnimi aktivnostmi v okolici dvorane. 

zalska-2016-polsi-klik