144 let stara vila v središču Celja dobiva končno novo podobo (foto)


Napovedovali so jo za konec leta 2023 – prenovo namreč – stare vile na Vodnikovi ulici 14 v Celju. Kot smo na Celje.info poročali prejšnja leta je javno podjetje Nepremičnine Celje leta 2020 od mestnega sveta dobilo zeleno luč za gradnjo prizidka in preureditev propadajoče vile v oskrbovana stanovanja, maja 2022 tudi gradbeno dovoljenje ter dober milijon evrov sofinanciranja iz evropskih sredstev.

Nekaj tednov sicer zamuja, a ne bistveno- zdaj je prenovljena vila tik pred zaključkom.

Projekt Vila Vodnikova ulica 14, ki se končuje, je obsegala rekonstrukcijo navedenega objekta iz leta 1880 v večstanovanjski objekt z 12 oskrbovanimi stanovanji, ki bodo oddana v najem starejšim posameznikom in parom. Objekt je za to populacijo privlačen tudi zaradi dejstva, da se nahaja v neposredni bližini vse pomembnejše infrastrukture za starejše: zdravstvenega doma, lekarne, trgovine in javnega prevoza.

“V poslanstvu Nepremičnine Celje imamo zapisano »Zidovom dajemo življenje« S projektom Vila Vodnikova 14, to še izdatno dokazujemo. Prenova staromeščanske vila iz leta 1880 je tik pred zaključkom. Lahko rečem, da imamo v Mestna občina Celje novo lepotico, ki je prava osvežitev starega mestnega jedra,”  je ob tem na Facebooku zapisal direktor Nepremičnin Celje, Primož Brvar.

Podjetje, ki je v 100 % lasti Mestne občine Celje, bo sredi marca objavilo javni razpis za oddajo oskrbovanih stanovanj v najem.