Tradicionalni dobrodelni ples Rotary cluba Celje 2018: podelili 8.800 evrov donacij (foto)

27. 11. 2018 12:55

Minuli petek smo bili v Narodnem domu v Celju priča 22. tradicionalnem dobrodelnem plesu v organizaciji Rotary cluba Celje.

Ples je ponovno odlično uspel saj so na njem podelili donacije v višini okrog 8.800 evrov.

Spodaj vabljeni k ogledu utrinkov z dogodka.

22-rotary-ples-2018003
Člani Rotary cluba Celje zaslužni za odličen večer.

Predsednik rotarijskega leta je Franci Pliberšek, ki z odlično ekipo članov kluba uresničuje zastavljene cilje, ki so usmerjeni v pomoč in razvoj mladih nadarjenih posameznikov, ki jim brez takšne vrste pomoči ne bi uspelo napredovati ter k pomoči hendikepiranim in ranljivim skupinam (društvo Sonček, brezdomci, družine z več otroki iz obrobja socialne varnosti…).

22. dobrodelni ples je ponovno uspel. Vsako leto na plesu, po tehtnem premisleku, podelijo donacije izbranim štipendistom, šolam in Društvu Sonček.

Tudi tokrat so na plesu podelili tri celoletne štipendije: eni športnici – drsalki ter 2 glasbenicama, ki študirata v tujini (ena harfo, druga pa flavto), donaciji za 2 učenca na dveh celjskih šolah za odpravljanje velikih socialnih razlik ter Društvu Sonček Celje, ki je več kot 20 let naša “rdeča nit” donacij, ki jim resnično pomagajo izboljševati pogoje bivanja in pri premagovanju vseh mogočih ovir, s katerimi se srečujejo.

Plesa so se tudi letos udeležili člani prijateljskih in obeh pobratenih Rotary clubov iz Biedenkopfa – Nemčija ter iz Velesa – Makedonija, s katerima so se pobratili preteklo leto. Rotary club Celje z Rotary clubom Biedenkopf sodeluje v različnih velikih projektih že skoraj 10 let, medtem ko z Rotary clubom Veles zdaj snujejo skupne možnosti sodelovanja. Plesa pa so se udeležili tudi predstavniki nekaterih Rotary clubov iz ostalih delov Slovenije – sosednjega cluba Barbara Celjska, Rotary cluba Velenje, Rotary cluba Slovenj Gradec, Rotary cluba Nova Gorica ter Rotary cluba Ptuj.

22-rotary-ples-2018002Na letošnjem plesu so pregledno predstavili tudi aktivnosti Rotary cluba Celje med letom “od plesa do plesa”. S tem so želei, da gostje plesa iz prve roke izvedo, kaj vse delajo in kam donirajo zbrana sredstva. Tako so med obema plesoma (lanskim in letošnjim) donirali okrog 20.000 evrov različnim posameznikom ali skupinam. Izpostavili so tudi dobro sodelovanje z Domom ob Savinji, kjer njihova članica ponuja pravne nasvete, sodelovanje s hišo za brezdomce, vsako leto poskrbijo za kakšno družino z več otroki, kjer premagujejo številne materialne ovire, vsako leto plačajo letovanje enemu otroku s posebnimi potrebami v Ankaranu v Handicampu in to v spremstvu starša, organizirajo združeno dobrodelno tržnico v mestu Celju, se povezujejo v skupne projekte z Lions klubi ter Soroptimist klubom, in še mnogo več.

Se pa v Rotary clubu Celje zavedajo, da ne morejo reševati vseh potreb, lahko pa pomagajo vsaj tistim najbolj potrebnim in zato je prav, da obiskovalci plesa vedo, kam in koliko zbranega denarja donirajo dalje – zbranega tudi z njihovo pomočjo.

Letošnje rotarijsko leto poteka pod geslom Rotary International »Bodi navdih«. Menijo namreč, da so lahko navdih s svojim družbeno odgovornim poslanstvom in z veliko količino opravljenih prostovoljnih ur, ki jih člani Rotary cluba vlagajo v različne akcije.

M.K., foto: Gregor Katič

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
240 queries in 19,691 seconds.