Prva dva bloka v novem Dečkovem naselju že stojita (foto)

08. 10. 2020 06:21

V stanovanjski soseski Dečkovo naselje – DN 10 dela potekajo v skladu s terminskim načrtom. Trenutno potekajo groba gradbena dela za garažno hišo, v obeh blokih pa že začenjajo z vgradnjo stavbnega pohištva.

Skupno je predvidena izgradnja šestih blokov in garažne hiše. Zgrajena sta prva dva bloka. Z gradnjo, ki sledi smernicam energetsko učinkovite gradnje, bodo uredili 2,3 ha nerevitaliziranih površin.

Izvajalca sta v 1. fazi zaključila gradbena, betonska in železokrivska dela na obeh večstanovanjskih objektih in zdaj nadaljujeta z grobimi gradbenimi deli na garažni hiši. Na obeh blokih so zaključena krovska dela. Začeli so z vgradnjo stavbnega pohištva, suho montažnimi in instalacijskimi deli. Gradnja poteka v skladu s predvidenim terminskim načrtom.

Gre za največji projekt Mestne občine Celje v aktualni finančni perspektivi.  Komunalno infrastrukturo na območju bodoče stanovanjske soseske je zgradilo podjetje Nivo Eko, d. o. o, ki v sodelovanju s podjetjem Remont, d. d., gradi tudi stanovanjske bloke in garažno hišo.

Pri oddaji novih stanovanj bo družba Nepremičnine Celje posebno pozornost namenila mladim in mladim družinam, starejšim, ki jim bodo namenjena oskrbovana stanovanja, prav tako pa bo del stanovanj prilagojen gibalno oviranim posameznikom in osebam z okvaro vida ali sluha. Sicer pa so pri projektiranju sledili sodobnim bivalnim standardom, ki zagotavljajo trajnostno in kvalitetno bivalno okolje.

Služba Vlade RS je Odločitev o podpori operacije “Stanovanjska soseska Dečkovo naselje – DN 10” izdala že novembra lani. S tem dokumentom je bil za projekt odobren finančni prispevek iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in pripadajoči prispevek Republike Slovenije v skupni višini 5.764.510 EUR, od tega zanašajo sredstva ESRR 80 odstotkov, to je 4.611.609 EUR, in sredstva RS 20 odstotkov, kar znaša 1.152.902 EUR.

Vrednost projekta je 16.556.930 EUR. Vrednost lastnih sredstev MOC: 621.634 EUR in vrednost lastnih sredstev družbe Nepremičnine Celje: 10.170.785 EUR.

Zaključek vseh del je predviden v maju 2022, prva stanovanja bodo predvidoma vseljiva poleti 2021.

vir: MOC

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 1,043 seconds.