Svojemu namenu predana še zadnja dva nova bloka na Singenski ulici


Včeraj se je v Dečkovem naselju zaključil projekt Stanovanjska soseska Dečkovo naselje – DN10, hkrati pa je bila odprta Singenska ulica. 

Tako ima sedaj tri leta po položitvi temeljnih kamnov vseh šest blokov svoje nove stanovalce. Dom si je na Singenski ulici, ki je bila tako poimenovana v počastitev več kot 30-letnega prijateljstva z nemškim mestom Singen, že ustvarilo 373 ljudi, 20 pa se jih bo še kmalu vselilo. V zadnjih dveh blokih je 15 stanovanj namenjenih mladim in mladim družinam, ostala pa so oddana upravičencem za neprofitni najem.

Foto: Celje.info

Začetki projekta segajo že vse v jesen leta 2018, gradnja pa se je začela ravno ob začetku pandemije koronavirusa, marca leta 2020. Decembra naslednjega leta sta že bila slovesno odprta prva dva bloka, sredi leta 2022 še naslednja dva, sedaj pa je dokončanih vseh šest. Včerajšnjega odprtja sta se med drugimi udeležila tudi minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac in podžupanja nemškega mesta Singen Ute Seifried.

Vrednost investicije znaša 17,4 milijona evrov, od tega pa je bilo 5,8 milijona evrov pridobljenih iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Zraven gradnje blokov je bila izvedena tudi komunalna ureditev, za kar se je odštelo 1,46 milijona evrov.

Foto: Celje.info
Novi stanovanjski projekti tudi drugje po Celju

Ob zaključku tega projekta pa se v Celju nadaljuje gradnja tudi na drugih projektih. Trenutno se na Vodnikovi ulici 14 rekonstruira objekt, ki bo poimenovan Vila Vodnikova. V tem bo urejenih 12 oskrbovanih stanovanj, ki naj bi bila na razpolago v začetku leta 2024. Prav tako pa je pripravi prostorski akt, ki bo omogočil nadaljnjo gradnjo oskrbovanih stanovanj na Kajuhovi ulici.