V Celju kmalu na voljo dva nova večstanovanjska objekta (foto)


Večstanovanjska objekta na naslovu Singenska ulica 1, 2, 3 in 4 sta bila zaključena in vseljena kot smo že pisali decembra 2021. V naslednja dva stanovanjska bloka bodo stanovalce pričeli vseljevati v mesecu decembru 2022.

V Dečkovem naselju sedaj že skoraj eno leto stanovalci bivajo v dveh objektih. Za druga dva večstanovanjska bloka so že pridobili uporabno dovoljenje, stanovalce pa bodo pričeli vseljevati v mesecu decembru 2022. Zadnja izmed šestih večstanovanjskih objektov bosta zaključena v februarju 2023, stanovalce pa bodo pričeli vseljevati v mesecu marcu 2023. Skupaj bo Dečkovo naselje bogatejše za 142 novih stanovanj.

Zadnji štirje večstanovanjski objekti so namenjeni za neprofitni najem in mlade z družino ali brez nje. Stanovanja se ne bodo prodajala, ampak se bodo v celoti oddajala v najem, zato podatka o cenah stanovanj ni.

Vrednost investicije na strani družbe Nepremičnine Celje d.o.o. za izgradnjo šestih večstanovanjskih objektov in garažno hišo je ocenjena na 15.900.000 EUR, medtem, ko je Mestna občina Celje uredila komunalno infrastrukturo za objekte.

Simon Valant, Foto: David Valant