Boško Šrot in Atka-Prima še pred izvršbo prodala NT&RC


srot-ntrcSkupina Media24 je odkupila večinski delež celjske medijske hiše NT&RC. Tretjino je še pred izvršbo sodišča uspela odkupiti od družine Šrot, za preostanek pa je bil sklenjen dogovor z malimi delničarji tega celjskega medija.

Po poročanju portala SiolNET je skupina Media24, ki jo obvladuje slovenski medijski mogotec Martin Odlazek, kupila celjsko časopisno in radijsko hišo NT&RC.

Odlazek naj bi najprej kupil 30 odstotni delež celjske medijske hiše od družine Šrot in njihovega družinskega podjetja Atke-Prima, za tem pa naj bi se za odkup deleža dogovoril tudi z malimi delničarji, ki so po večini novinarji tega celjskega medija. Media24 oz. Odlazek tako postaja večinski lastnik Novega tednika in Radia Celje.

Pred tem je to celjsko medijsko hišo skoraj dve desetletji obvladovala družina Šrot, piše SiolNET. Glavni razlog za menjavo lastništva pa naj bi se skrival v sodnih postopkih zoper Boška Šrota, ki je v času, ko je bil generalni direktor Pivovarne Laško Union, izvedel neuspešen menedžerski prevzem. Pivovarna je zato od Šrota zahtevala povrnitev 51 milijonov evrov škode, ki jo je povzročil podjetju. V začetku leta je pivovarna po osmih letih pravdanja tožbo dobila in sprožila predlog za izvršbo zoper Boška Šrota in družinsko podjetje Atka-Prima, katerih edino omembe vredno premoženje je predstavljal prav tretjinski delež v NT&RC.

A Pivovarna Laško Union se bo za ta delež sedaj morala obrisati pod nosom. Mesec dni pred izvršbo je namreč Odlazek na delež Atke-Prime vpisal hipoteko v vrednosti 110 tisoč evrov, s katero je dobil prednost pri poplačilu oziroma pravico do odkupa tega deleža v celjskem mediju. Gre sicer za manever, ki ga je Odlazek že uporabljal pri prevzemih drugih medijskih družb, še piše SiolNET.

NT&RC, katerega direktorica je trenutno Šrotova žena Anica Šrot Aužner, letno ustvarja okoli 1,5 milijona evrov celotnih prihodkov in zaposluje 26 ljudi.