Celjski župan Bojan Šrot v zvezi s težkimi kovinami v vrtcu na Hudinji odpisal poslanki SMC Janji Sluga

27. 06. 2017 11:56

Celjsko javnost v zadnjem času buri položaj v zvezi s težkimi kovinami, ki so jih odkrili v zemljini, ne tako dolgo nazaj odprtega oz. obnovljenega vrtca v predelu Hudinja.

Na to temo smo poročali v prispevku Alarmantni rezultati najnovejše analize tal otroškega igrišča vrtca na Hudinji, sedaj pa se je na javno pismo celjske poslanke SMC, Janje Sluga, odzval še župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.

Spoštovana ga. Janja Sluga, poslanka DZ RS!

Zahvaljujem se vam za vaše pismo in vašo skrb za zdravje otrok. Verjamem, da je iskrena in ne gre za ceneno nabiranje političnih točk pred očitno zelo hitro bližajočimi se volitvami. Iz priložene kronologije aktivnosti MO Celje lahko vidite, da vse, kar ste v pismu predlagali, že izvajamo. Tudi rezultate analiz smo predali medijem in objavili na naši spletni strani takoj ko smo jih prejeli, že dan pred vašim javnim pismom. Pri odločanju o naših aktivnostih se opiramo izključno na strokovna mnenja in navodila javnih strokovnih inštitucij RS. Menim, da smo odreagirali strokovno, v skladu z zakoni, ki nas vežejo in tudi pravočasno.

Ne morem mimo tega, da vas ne bi v tem odgovoru poprosil, da kot poslanka DZ in članica SMC, napišete še  (javno) pismo predsedniku vlade RS dr. Miru Cerarju in ministru , pristojnem za lokalno samoupravo. Prosil bi vas, da ju opozorite na katastrofalno financiranje slovenskih občin, ki jim sedanja vlada namesto sredstev, ki jim pripadajo po zakonu, nalaga še dodatne finančne obveznosti. S takšnim ravnanjem se dobesedno rušijo temelji lokalne samouprave, država pa se še bolj (finančno) centralizira. Denar, ki sicer pripada občinam pač ostane v Ljubljani in se tam tudi porabi.

Razlog, da takšnega pisma ne napišem sam je izključno v tem, da na MO Celje v vseh treh letih te vlade iz kabineta predsednika vlade nismo dobili  nobenega odgovora na naša pisanja. V kolikor potrebujete kakšne podatke, sem vam z veseljem na voljo. Upam, da boste uspešni, saj bi z malo bolj korektnim financiranjem občin lahko tudi v Celju bistveno prej rešili marsikateri problem, tudi okoljski.

S spoštovanjem in lepimi pozdravi iz knežjega Celja!

Bojan Šrot, župan MO Celje

zarja-celje-polsi-klik-2016

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 1,207 seconds.