Gledališče Zarja Celje prejelo posebno nagrado za dramo Macbeth

22. 11. 2016 20:44

Gledališče Zarja Celje je na 29. Čufarjevih dneh prejelo posebno nagrado za idejno zasnovo in uprizoritveni koncept drame Macbeth. Žiga Medvešek je prejel tudi nominacijo za najboljšo moško vlogo festivala. 

Komisija je v obrazložitvi nagrade zapisala: “Tomaž Krajnc in Nejc Jezernik sta ob sodelovanju soustvarjalcev prenesla renesančno politično dramo v današnje medijsko prenasičeno okolje, pri čemer sta pokazala tenkočutno obvladovanje jezika, dialoga ter dramaturškega strukturiranja. Idejna zasnova se je oblikovala v dosleden uprizoritveni koncept, premišljene režijske, scenske in mizanscenske rešitve. Enotna in govorno nadpovprečna ansambelska igra (vokalna tehnika – Janja Ambrožič) priča o visoki ravni gledališke ustvarjalnosti in izrazni moči celotne ustvarjalne ekipe pod njunim vodstvom.”

Macbeth v izvedbi Gledališča Zarja Celje je sicer navdušil tudi celjsko občinstvo, saj je režiser Tomaž Krajnc stvari vzel v svoje roke in znano dramo predstavil v sodobni čas, ohranil pa je motive, ki jih je zapisal sam Shakespeare. 

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 1,522 seconds.