Kdo bo novi direktor Splošne bolnišnice Celje? Znani štirje kandidati


splosna_bolnisnica_celjeNa razpis za novega poslovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje so se prijavili štirje kandidati.

Med kandidati ni predstojnika kardiološkega oddelka Dragana Kovačiča, ki je bil s strani vlade imenovan za vršilca dolžnosti, saj se na razpis ni prijavil.

Potem, ko je vlada v začetku meseca potrdila razrešitev poslovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje Marjana Ferjanca, ja nekaj dni zatem že razpisala nov razpis za poslovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje. Do 24. januarja, ko je rok za prijavo potekel, so se na razpisano mesto prijavili štirje kandidati.

Po poročanju Večera so se na razpis prijavili naslednji kandidati: član sveta zavoda bolnišnice Branko Gabrovec, nekdanja direktorica ZD Šmarje pri Jelšah Irena Nunčič, župan občine Dobrepolje, ki je v preteklosti že kandidiral za direktorja UKC Ljubljana Janez Pavlin in Margareta Guček Zakošek, ki je sicer aktivna v lokalni SMC.

Predstojnik kardiološkega oddelka Dragan Kovačič, ki je bil s strani vlade imenovan za v.d. direktorja do imenovanja novega direktorja, se na razpis ni prijavil.

Kandidati se bodo prihodnji teden s svojimi programi predstavili na seji sveta zavoda. Na tej seji bodo potrjevali tudi novo predsednico sveta zavoda. To naj bi potem, ko je dosedanji predsednik Andraž Jakelj zaradi možnosti konflikta interesov odstopil še pred razrešitvijo Ferjanca, postala Hedvika Stanič Igličar, ki jo je predlagala vlada. Potrjevalo jo bo devet članov sveta zavoda, od tega pet vladnih.