Kmalu varno s kolesom med Žalcem in Laškim (foto)

29. 11. 2018 05:30

Kolesarska steza med Celjem in Laškim, natančneje nekje do južne meje Rifengozda, kjer se steza priključi na omrežje lokalnih cest, je že skoraj končana. Enako velja tudi za odcep kolesarske steze med Levcem in Celjem. Spomladi se bo torej moč z lastnim ali izposojenim kolesom varno pripeljati od Žalca do Laškega.

Natančnih informacij o tem, kdaj bo zgrajen še preostanek kolesarske steze med Rifengozdom in Laškim, s strani Direkciji RS za infrastrukturo zaenkrat ni. Do nadaljnjega bo torej nekaj kilometrov poti še vedno potrebno prekolesariti po lokalnih cestah. V vsakem primeru pa bo od spomladi kolesarjenje med Celjem in Laškim veliko varnejše.

Prejšnji teden je bilo za odsek Celje-Tremerje odobrenih tudi 1,8 milijona evrov sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

btrhdr
Križišče železniške proge in kolesarske steze

Potem, ko so pred dobrima dvema mesecema na svoje mesto namestili glavni element kolesarske povezave med Celjem in Laškim, kolesarsko brv čez Savinjo v Tremerjah, so pred dnevi to še asfaltirali. Kolesarska steza je tako na tem delu trase že blizu končnemu izgledu. Kljub temu pa naj bi bila uradno odprta šele spomladi.

Prvotno so jo sicer nameravali odpreti že letos avgusta, vendar se je odprtje preložilo zaradi obnove železniške proge Celje – Zidani most, ki se križa s kolesarsko stezo.

Trenutno pa intenzivna dela ne potekajo samo na kolesarski stezi v smeri Laškega. Na drugi strani Celja se namreč končuje tudi gradnja kolesarske steze med Celjem in Levcem.

Prejšnji teden je Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Kolesarska povezava Celje–Laško (etapa I; Celje–Tremerje)«. Projekt v vrednosti 3,5 milijona evrov bo tako podprt tudi z 1,8 milijona evrov sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

btr
Steza Levec – Celje

Glede na videno bo torej že zelo kmalu moč varno kolesariti med Žalcem in Laškim.

Če pa za ta podvig ne boste imeli lastnega kolesa, pa boste lahko vse poti opraviti s pomočjo novega celjskega sistema za izposojo koles, KolesCEm. Postaje za odvzem in oddajo teh koles namreč, poleg Celja, že stojijo tudi v Laškem in Žalcu.

kolesarska_pot_celje_-lasko_tremerje_september_2017
Odsek kolesarske steze v Tremarjah
Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
213 queries in 3,536 seconds.