Izsposoja koles v Celju – KolesCE: tako se registrirate

13. 09. 2018 15:19

Od danes naprej je v Celju na trenutno osmih lokacijah v sistemu javne izposoje KolesCE na voljo 35 koles za izposojo. Po sedanjih načrtih bo v Celju do konca meseca skupaj na razpolago 17 izposojevališč s 100 kolesi, številka pa se lahko ob interesu različnih podjetij še poveča. 

Prav tako je sistem zasnovan tako, da se bodo vanj vključile okoliške občine, najprej Laško in Žalec.

Trenutno aktivna izposojevališča, kjer so na voljo tudi električna kolesa: Bolnica Celje, Dečkova cesta, Dvorana Zlatorog, Muzejski trg, Prešernova ulica, Krekov trg, Glavna avtobusna postaja, Ljubljanska cesta.

Kako se registriram?

kolesce_terminal_september_2018Registracija je možna prek mobilne aplikacije Nextbike, ki je na voljo v trgovini Google Play in iStore, ali s pomočjo klicnega centra.

Registracija prek mobilne aplikacije je brezplačna, strošek registracije prek klicnega centra pa znaša 3 EUR. Ob registraciji in aktivaciji računa prek mobilne aplikacije bo sistem zaračunal dodaten znesek 1 EUR, ki ga sistem vrne uporabniku na uporabniški račun in ga uporabnik lahko koristi za prihodnje stroške najema na vseh postajah sistema KolesCE.

Letna tarifa velja 12 mesecev od nakupa in stane 10 EUR za najem navadnih koles ter 20 EUR za najem električnih in navadnih koles. Brezplačnih je prvih 30 minut vsakega najema. Tarifa velja za najem enega kolesa na uporabnika.

Vse podrobnosti tudi na spletnem mestu www.kolesce.si (klik!).

Osnovna tarifa znaša 0,5 EUR za vsakih 30 minut najema navadnega kolesa in 1 EUR za najem električnega kolesa za vsakih 30 minut.

V primeru dodatnih vprašanj je na voljo 24-urni klicni center za podporo uporabnikom na številki 01 431 77 60.

Prednosti sistema KolesCE

KolesCE deluje prek globalnega sistema Nextbike. V Sloveniji je franšizo za platformo nextbike pridobilo podjetje Nomago s sistemom NomagoBikes, ki ga uporabljajo v več kot 25 državah in prek 150 mestih. Tako bo posameznik, ki je registriran v Celju lahko uporabljal sistem izposoje tudi v drugod.

Mreža kolesarskih poti se bo širila

Ločeno od projekta državnih kolesarskih povezav na območju MOC projektirajo 30 kilometrov novih kolesarskih povezav. V prihodnje bomo kupili še dodatnih 40 električnih koles in postavili nekaj terminalov.

club1946-premium-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 33,276 seconds.