Kolesarska brv čez Savinjo že na svojem mestu (foto)


Brv čez Savinjo, ki bo povezovala oba dela nove kolesarske poti med Celjem in Laškim, je postavljena. To pa tudi pomeni, da je blizu dan, ko se bo na 2,4 kilometrov dolg odsek težko pričakovane kolesarske poti med Celjem in Laškim mogoče podati bodisi s kolesom bodisi peš.

Dela na tem odseku bi morala biti sicer dokončana že avgusta, vendar se je vse skupaj nekoliko zavleklo zaradi obnove železniške proge Celje-Zidani most.

brv-lasko-si
Takšna naj bi bila končna podoba brvi.

Dela na 2,4 kilometra dolgem odseku kolesarske steze na relaciji Celje – Laško bi morala biti po prvotnih načrtih končana pretekli mesec, a so se dela zavlekla zaradi obnove železniške proge med Celjem in Zidanim mostom. Se je pa včeraj na delu steze v Tremarjah zgodil eden izmed ključnih korakov pri vzpostavitvi kolesarske povezave.

Postavili so namreč brv čez reko Savinjo, ki bo povezala oba dela kolesarske steze, katera je sicer v pretežnem delu že skoraj dokončana.

Kot smo izvedeli od izvajalcev na gradbišču naj bi sedaj sledila le še zaključna dela pri fiksiranju brvi ter asfaltiranje. Upati torej gre, da bo naslednjo pomlad kolesarsko stezo že mogoče prvič prekolesariti oz. prehoditi od Celja do Laškega. Pri tem pa boste lahko uporabljali tudi novo celjsko pridobitev KolesCE. Postaje za isposojo koles, ki so kompatibilne s sistemom KolesCE, se namreč nahajajo tudi v Laškem.

Za natančne informacije o tem, kdaj bo kolesarska steza z brvjo v Tremarjah tudi uradno odprta, smo se obrnili tudi na Občino Laško, vendar odgovora še nismo dobili.

kolesarska_pot_celje_-lasko_tremerje_september_2017

club1946-premium-klik