Kolesarska steza Celje-Laško-Zidani Most že dobiva svojo podobo (foto)

02. 03. 2018 14:30

Med Celjem in Laškim so dela na 2,4 kilometrskem odseku nove kolesarske poti na območju Tremarjev v polnem teku. Nov odsek naj bi bil za kolesarje in pešce odprt najkasneje avgusta letos.

Potem, ko se je konec septembra začela gradnja dela kolesarske poti na relaciji Celje – Laško – Zidani Most, so sedaj že dodobra vidni njeni obrisi.

brv-lasko-si
Takšna naj bi bila končna podoba brvi.

2,4 km dolg odsek kolesarske povezave na območju Tremarjev, ki vključuje tudi brv za kolesarje in pešce (slika s terena spodaj prikazuje začasni most), je v dobršnjem delu že blizu končni podobi, kar je razvidno tudi na slikah spodaj.

Za kolesarje in pešce pa naj bi bil odprt najkasneje avgusta letos, nam je zaupal vodja režijskega obrata na Občini Laško Luka Picej.

Odsek je sicer sestavljen iz pododseka 6 in pododseka 7. Pododsek 6 po prečkanju mostu v Tremerjah zavije levo po obstoječi makadamski poti pod železniškim mostom in poteka po desnem bregu Savinje proti protipoplavnem nasipu ob kmetijskih površinah. Savinjo ponovno prečka na lokaciji, kjer je omenjena brv za pešce in kolesarje. Na tem območju se začne pododsek 7, ki bo v celoti zgrajen izven naselja po levem bregu Savinje vse do mostu v Laškem, kjer je lokalna cesta za Jagoče (podrobno traso si oglejte na spodnji sliki).

kolesarska_pot_celje_-lasko_tremerje_september_2017

Vir foto: Občina Laško

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 2,020 seconds.