Končan prvi koncert cikla Vojniških glasbenih večerov


V soboto, 26. avgusta,g so grad Lemberg preplavili zvoki jazz glasbe. Na prvem koncertu cikla Vojniški glasbeni večeri sta svoje spretnosti na klaviaturah predstavila Miha Gantar in Leon Firšt.

Glasbenika sta predstavila pester program jazz glasbe in s svojo uigranostjo ter energijo navdušila poslušalce. K posebnosti večera je poskrbela atmosfera srednjeveškega gradu.

Koncert je bil prvi v sklopu cikla Vojniških glasbenih večerov, ki so letos že drugič. V sodelovanju z Občino Vojnik jih organizira Filip Brezovšek, mlad Vojničan, ki študira klarinet  na Mozarteum Universität v Salzburgu.

V sklopu cikla sledijo še trije koncerti, ki bodo postregli s pestro klasično glasbo. Naslednji koncert bo v soboto 2. septembra, ob 19. 30 uri, v Kulturnem domu Vojnik,  ko se bo hornist Tadej Kopitar v spremstvu petih klarinetov zasedbe The Bussy quintet predstavil s klasično glasbo. 17. septembra bodo ob 18. uri cerkev Device Marije preplavili čudoviti glasovi zakoncev Andreje Zakonjšek Krt in Primoža Krta. Zadnji koncert pa bo 29. septembra v Kulturnem domu v Vojniku, ko bodo Vojnik obiskali tudi glasbeniki iz Srbije in Litve.

znamladih-polsi-klik