Festival konjeništva v znamenju konjev, cirkuških mož in zadovoljnih obrazov

05. 09. 2018 18:59

Preteklo nedeljo se je v Konjeniškem centru Celje odvil Festival konjeništva in dobrega počutja z naslovom Zdravje na konju 2018. Program je ponujal veliko različnih aktivnosti za obiskovalce vseh generacij.

konjeniski-festival-nMed drugim so v Konjeniškem centru predstavili domačo šolo jahanja, katere predstavitev so popestrili še western jahači in pa jahači dresurnega jahanja.

Obiskovalci so lahko brezplačno jahali konje, se vozili s kočijami, najmlajše pa je posebej navdušila jutranja cirkuška predstava.

Konjeniški center Celje ob dnevu odprtih vrat že tradicionalno pripravlja celodnevno konjeniško dogajanje. Program se je pričel že ob 10. uri zjutraj, ko sta nastopila hudomušna cirkusanta, ki sta zbrane dodobra nasmejala in navdušila s svojim žongliranjem, lutkami in neverjetnimi cirkuškimi gibi.

konjeniski-festival-1Na zunanjem jahališču centra so se medtem že ogrevali jahači dresure, ki so zbranim ob čudoviti glasbeni predstavi prikazali prvine dresurnega jahanja. Sledil je še prikaz western stila jahanja in pa preskakovanja ovir s konji. Obiskovalcem je bilo na voljo tudi brezplačno jahanje konj in pa vožnje s kočijami.

Svoj doprinos k promociji zdravega načina življenja je dodala tudi Katja Plaskan, strokovnjakinja na področju vadbe in fizične pripravljenosti, ki je zbranim brezplačno prikazala vadbo pilatesa na prostem, ter delila številne koristne nasvete.

Zadovoljni obiskovalci so v ambientu Konjeniškega centra uživali vse do 18. ure, ko se je dogodek zaključil. Domov pa so poleg imenitnih vtisov lahko odnesli tudi spominsko rozeto in pa različne barvne podkve.

konjeniski-festival-3

M.Š.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
150 queries in 1,171 seconds.