Kvartet Akord v Narodnem domu Celje obeležil 20 let delovanja (foto in video)

10. 11. 2018 22:51

Kvartet Akord je priljubljena celjska zasedba, ki s svojo glasbo navdušuje od blizu in daleč že 20 let. Ta pomemben jubilej so v petek zvečer tudi obeležili z obiskovalci Narodnega doma Celje.

Kvartet Akord je v spretno zastavljenem intimnem ambientu dvorane Narodnega doma pripravil koncert ob 20-letnici svojega delovanja. Ob tem so obiskovalce popeljali skozi svoj pester repertoar, pri čemer so se jim pridružili številni znani solisti.

Skupaj so stkali razgibano glasbeno paleto, polno romance, temperamenta in razigranosti. Kvartetu Akord se je ob tej priložnosti pridružil ustanovni član zasedbe, violinist Vasilij Centrih. Ob zavidljivem jubileju delovanja zasedbe je z njimi zaigral tudi eden najvidnejših slovenskih klarinetistov, Jurij Hladnik, ki je zablestel z virtuozno Klezmer glasbo.

kvartet-akord-20-let-1

Kvartet Akord sicer sestavljajo izkušeni glasbeniki: violinist Klemen Bračko, harmonikar Aleš Praznik, kitarist Matjaž Brežnik in kontrabasist Marjan Šeško. Izredno zanimiva instrumentalna zasedba jim omogoča širok in pester in program.

To so dokazali tudi na petkovem koncertu, kjer so se sprehodili čez temperamentno glasbeno zapuščino Madžarske, Romunije in Rusije. Njihov razgiban repertoar je pritegnil tudi številne obiskovalce, saj je Narodni dom Celje kar pokal po šivih. S  tem pa je Kvartet Akord zopet dokazal, da ima prav posebno mesto v srcu slehernega Celjana. Zato pravzaprav ne preseneča, da se lahko ob vseh svojih dosežkih v 20 letih med drugim okitijo tudi z bronastim grbom Celja.

S svojo pestro glasbeno paleto in čutno izvedbo so tako brez težav prevzeli obiskovalce koncerta ob 20-letnici delovanja. Nekaj utrinkov petkovega večera si lahko ogledate tudi v spodnjem video posnetku.

Ob tem pa ne spreglejte še fotogalerije z dogodka.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
196 queries in 2,710 seconds.