Mestna občina Celje dobi 745 tisočakov za izboljšanje kolesarskega in javnega potniškega prometa

22. 02. 2018 15:44

Lanskega novembra so uslužbenci celjske občine na Ministrstvo za infrastrukturo poslali vlogo za operacijo Ukrepi za izboljšanje kolesarskega prometa in javnega potniškega prometa v Mestni občini Celje.

Vloga je izpolnila vse pogoje in merila javnega razpisa, višina zaprošenih sredstev za sofinanciranje operacije je enaka višini zagotovljenih sredstev, zato je operacija bila izbrana za sofinanciranje. MOC bo tako v letu 2018 prejela 745.339,92 EUR nepovratnih sredstev za izbrano operacijo.

V okviru projekta bomo izvedli ukrepe, ki bodo kolesarskemu in javnemu potniškemu prometu zagotovili potreben razvoj in postavitev pripadajoče infrastrukture. Za potrebe javnega sistema izposoje koles bodo kupili 100 koles, od katerih bo 66 klasičnih ter 34 električnih. Za izboljšanje kolesarske infrastrukture bodo postavili 17 postaj javnega sistema izposoje koles ter vzpostavili programsko opremo za podporo in delovanje sistema.

Gradnja in rekonstrukcija avtobusnih postajališč bo vključevala izvedbo enostranskega postajališča na Levstikovi ulici z vključeno postavitvijo nadstrešnice in urbane opreme, izvedbo obojestranskega postajališča na Čopovi ulici (ena stran v smeri Lave, druga v smeri centra mesta), postavitev nadstrešnic in urbane opreme na 17 obstoječih postajališčih ter montažo 42 prikazovalnikov (od tega treh velikih) namenjenih obveščanju potnikov o prihodih avtobusov.

Vrednost celotnega projekta znaša 1.396.942,00 EUR od tega je sofinancirano 745.340,00 EUR, kar znaša 53,36 %. Iz sredstev Kohezijskega sklada bo zagotovljenih 85 %, 15 pa iz slovenske udeležbe kohezijske politike.

Mestna občina Celje bo v poletnih mesecih začela izvajati investicije, ki bodo končane predvidoma oktobra letos.

*slika je simbolična

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 2,576 seconds.