Mestni četrti Savinja in Nova vas z novimi parkirišči in ekološkima otokoma

22. 06. 2022 15:06

Mestna občina Celje in mestna četrt Savinja bosta obstoječe parkirišče med Trubarjevo in Čopovo ulico razširili za 80 kvadratnih metrov. Tamkajšnji stanovalci zaradi pomanjkanja parkirišč avtomobile parkirajo tudi na zemlji ob robu parkirišča, zato bo javno podjetje Zelenice tam položilo travne plošče.

Z gradbeni deli bodo začeli v drugi polovici avgusta. Naložba je vredna nekaj manj kot 7.000 evrov. Mestna četrt Savinja bo prispevala 4.000 evrov, preostalo bo zagotovila Mestna občina Celje.

Občani na Škapinovi ulici pa že lahko uporabljajo obnovljeno parkirišče, ki je bilo razširjeno za 18 novih parkirnih mest. Območje dodatnih parkirnih površin so uredili s polaganjem betonskih travnih plošč iz satja, vzporedno zaščitili strme brežine z izvedbo kamnite betonske škarpe, razširili javno razsvetljavo in stanovalcem večstanovanjskih blokov uredili dva nova in sodobna  nadzemna ekološka otoka. Gradbena dela so stala nekaj manj kot 80.000 evrov. Denar je bil zagotovljen v letošnjem občinskem proračunu. (M.G.A., foto: MOC)

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 3,246 seconds.