Celje najlepše in najbolj gostoljubno večje mesto 2018

08. 10. 2018 20:34

Turistična zveza Slovenije vsako leto izvede projekt imenovan Moja dežela – lepa in gostoljubna v sklopu katerega izberejo najlepše in najgostoljubnejše slovenske kraje, mesta in turistične destinacije.

Prestižno priznanje za najlepše in najbolj gostoljubno večje slovensko mesto 2018 je prejelo Celje. Uspeh Celja je z drugim mestom v kategoriji mladinska prenočišča dopolnil MCC Hostel Celje.

podelitev1Zgodovina in izjemna kulturna dediščina je glavni turistični kapital Celja, ki si vedno bolj utira pot med vodilne destinacije kulturnega turizma. Komisija je izpostavila programe žive zgodovine s katerimi se tudi preko VR projektov oživlja spomin na Celjske grofe kot največjo plemiško rodbino na slovenskem. Prav tako je komisija izpostavila produkt skupnih vstopnic doživetij, ki povezujejo tri najpomembnejše celjske institucije Stari grad, Pokrajinski muzej in Muzej novejše zgodovine. Komisija je izpostavila tudi projekt Odprta kuhna, medobčinsko izposojo koles KoleCE, in TIC na Glavnem trgu, ki je arhitekturno izvirno združen s paviljonom za prezentacijo arheologije. Spregledali pa niso niti uspešnic med obiskovalci, drevesna hišica v mestnem gozdu ter pustolovski park na Celjski koči.

Župan Bojan Šrot, ki je prevzel priznanje, je med drugim povedal, da naj bi Celje enega izmed najdaljših visečih mostov na svetu dobilo nekje do konca naslednjega leta.

Kako je bilo mesto Celje ocenjeno lahko preverite TUKAJ

Turistična zveza Slovenije sicer že 27. leto zapored izvaja tekmovanje Moja dežela – lepa in gostoljubna 2018, katerega častni pokrovitelj je predsednik republike Borut Pahor.

Osnova projekta je tekmovanje slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti. Projekt prerašča v vseslovensko gibanje za urejeno okolje in gostoljubnost. Slednja pa na svoj način odkriva širino in vsebinski smisel slogana Turizem smo ljudje.

Projekt, ki urejeno in gostoljubno okolje prepoznava kot predpogoj kakovostnega turizma, se začenja na krajevnem nivoju, nadaljuje na občinskem, regijskem ter zaključi na državnem nivoju.

nominiranci-2018
Vsi finalisti 2018

clanstvo-polsi-rkcpl-vse-opcije

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 0,721 seconds.