Mozirski gaj 2014: Najbolj nori slovenski gartelc in Modna revija s kačami (foto)


Mozirski_gaj24Dež, dež… in dež! Letošnje poletje ga je na pretek. Vse turistične destinacije bodo tenko piskale tudi prihodnjo sezono, saj od letošnje ne bo dobička za vlaganje v nove atrakcije.

Tako kot napr. letnemu kopališču v Celju, ki naj bi letos zabeležil rekordno nizko prodajo kart v zadnjih 10 letih, so tudi v Mozirskem gaju nekoliko razočarani nad obiskom.

Slabo vreme na praznični petek, pa naj bo razstava še tako pestra, je odgnalo precejšnje število obiskovalcev. A danes je bila slika popolnoma drugačna – parkirišča so se že zgodaj polnila in gaj je zaživel v vsej svoji lepoti.

Tokratno poletno razstavo so poimenovali »Najbolj nori gartelc«. Gre za oživitev starega slovenskega vrta s tipično leseno ograjico. Ograde vrtov so razpršene po vsem gaju, v njih pa se bohotijo najrazličnejše nenavadne kreacije. Zanimivo je videti, kakšen fantastičen učinek sredi narave ustvari nekaj buč, glav zelja ali druge zelenjave v kombinaciji z barvnimi baloni, pisanimi skodelicami, ipd.

Že tradicionalno si lahko ob zelenju ogledate tudi nekatere živali in se z njimi fotografirate – najatraktivnejši so zagotovo plazilci, predvsem kače. Najmlajšim bodo všeč risani Disney junaki, ki se sprehajajo po peščenih potkah. Zahtevnejši obiskovalci pa boste veseli predvsem ponudbe domačih mesnih izdelkov, sadik, volnenih izdelkov,…

Razstava bo na ogled še jutri – s posebnim programom ob 11. in 15. uri, ko si boste lahko ogledali Modno revijo s kačami.

T&F: Š. Kumer

Mozirski_gaj1 Mozirski_gaj26 Mozirski_gaj25 Mozirski_gaj23 Mozirski_gaj22 Mozirski_gaj20 Mozirski_gaj19 Mozirski_gaj18 Mozirski_gaj15 Mozirski_gaj14 Mozirski_gaj11 Mozirski_gaj10 Mozirski_gaj9 Mozirski_gaj8 Mozirski_gaj6 Mozirski_gaj5 Mozirski_gaj2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na Polovicka.si tokrat ponujamo 8 brezplačnih vstopnic za filma Dva obraza Januarja in Dva dneva, ena noč. Naročite jih tukaj:
polsi-kino-metropol