Na regijskem tekmovanju za 13. Zlato kuhalnico v Celju osnovnošolci pokazali svoje kuharske spretnosti (foto)


Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje se je odvilo regijsko tekmovanje za 13. Zlato kuhalnico. Udeležile so se ga mnoge osnovne šole s skupino učencev od 6. do 8. razreda. Tekmovanje se je odvilo ravno na torek, 27. septembra, ko obeležujemo svetovni dan turizma.

Tekmovanje za Zlato kuhalnico je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda, vključuje pa pisni izdelek in pripravo določenih nacionalnih jedi. Septembra so se začela regijska tekmovanja za še 13. Zlato kuhalnico, ta pa se bi sicer morala začeti že v lanskem šolskem letu. Osnovnošolci so svoje kuharske spretnosti pokazali s pripravo raviolov z nadevom iz mesa, užitnih divjih rastlin in zelišč z omako. Zraven so postregli brezalkoholni hladni napitek na osnovi šipkovega čaja z dodatki po lastnem izboru. Kot se seveda spodobi, so ob koncu tekmovanja jedi servirali, pripravili razstavno mizo ter jedi ob pogrinjku predstavili ocenjevalni komisiji.

Na koncu tekmovanja so bili razglašeni še rezultati. Zlato priznanje sta dobili osnovni šoli s Kozjanskega ter Obsotelja, in sicer Osnovna šola Podčetrtek ter Osnovna šola Bistrica ob Sotli. Prav tako pa so bila podeljena srebrna priznanja, katera so dosegli Osnovna šola Lava, Osnovna šola Rečica ob Savinji, Osnovna šola Šmartno v Tuhinju, Osnovna šola Krmelj, Osnovna šola Antona Aškerca Rimske Toplice, II Osnovna šola Celje in Osnovna šola Tončke Čeč Trbovlje. Regijska tekmovanja so se odvila tudi drugje po Sloveniji in sicer po srednjih šolah v Ljubljani, Izoli, Radencih, Radovljici ter Mariboru. Državno tekmovanje pa se bo odvilo 14. novembra v Laškem.

Vabljeni k ogledu fotografij s dogodka:

Foto: FB / Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje