Splošna bolnišnica Celje: Guček Zakoškova direktorica samo za en dan?

23. 02. 2018 15:48

Splošna bolnišnica Celje bo očitno le dan po začetku novega mandata že ostala brez direktorice. Delovno sodišče v Celju je namreč pritrdilo Branku Gabrovcu, ki je bil izločen iz glasovanja za novega direktorja in je zato proti bolnišnici vložil tožbo.

Potem, ko je novoizvoljena direktorica Splošne bolnišnice Celje Margareta Guček Zakošek v sredo začela delo na novem položaju, je Delovno sodišče v Celju danes izdalo začasno odredbo, da se zadrži izvršitev sklepa zavoda celjske bolnišnice, ki je v začetku februarja mag. Margareto Guček Zakošek imenoval za direktorico celjske bolnišnice za mandatno obdobje štirih let, piše Večer.

Hkrati naj bi sodišče odločilo, da se za vsak dan kršitve te začasne odredbe Splošni bolnišnici Celje izreče denarna kazen v višini dva tisoč evrov.

Glede na to, da bolnišnici grozi visoka denarna kazen za vsak dan, ko bo Guček Zakoškova ostala na funkciji, je zelo verjetno, da bo funkcijo končala že po enem dnevu vodenja. Tudi verjetna pritožba na odločitev sodišča o začasni odredbi ne zadrži izvajanja omenjene odredbe.

Delovno sodišče je torej razsodilo v prid doc. dr. Branka Gabrovca, ki je na delovno sodišče vložil tožbo proti celjski bolnišnici zaradi izločitve iz izbora za mesto poslovnega direktorja.

Kot smo namreč že pisali, so Gabrovca v začetku meseca, pred glasovanjem sveta zavoda, izločili z liste kandidatov za novega direktorja, ker da naj nebi zadostil pogojem razpisa v točki, kjer so zahtevane vodstvene izkušnje.

Gabrovčev odvetnik Igor Inkret je v tožbi navedel, da bi o izločitvi Gabrovca morali na podlagi predpisov odločati člani sveta zavoda in ne razpisna komisija. Poleg tega naj v spisu o izločitvi naj ne bi bilo priloženega pravnega mnenja zdravstvenega ministrstva glede kandidatovega neizpolnjevanja pogojev. Na drugi strani pa je bilo že pred odločanjem v spisu pravno mnenje celjske bolnišnice, ki govori o tem, da omenjeni kandidat izpolnjuje pogoje za to mesto.

Oznake: , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
135 queries in 0,876 seconds.