Ob vrnitvi otrok v vrtce in šole skrbi ponovno povečanje števila potrjenih okužb v Celju in regiji. V SB Celje se je cepilo skoraj 900 zaposlenih

26. 01. 2021 13:14

Včeraj je bilo opravljenih 35.092 testov (PCR + HAT) na virus SARS-CoV-2. Izvidi testov so potrdili skupno 1652 okužb.

Opravljenih je bilo 4700 PCR testov, ki so potrdili 1149 okužb z deležem pozitivnih izvidov 24,4 %. Včeraj je umrlo 27 bolnikov obolelih za covidom-19. Od začetka epidemije pa je skupaj umrlo 3406 covidnih bolnikov.

Opravljenih je bilo rekordnih 30.392 hitrih antigenskih testov (HAT), ki pa so potrdili 503 okužb z deležom pozitivnih izvidov 1,7 %. Število hitrih testov je rekordno zaradi včerajšnjega množičnega testiranja zaposlenih v šolstvu pred ponovnim odprtjem vrtcev in šole za prvo triado. Množično so šolnike testirali tudi v Celju. O rezultatih testiranja učiteljev smo pisali tukaj. Potem ko včeraj še ni bilo informacij o potrjenih okužbah med šolniki, so danes z Mestne občine Celje sporočili, da so bili med vsemi skoraj 900 testiranimi, ki so zaposleni v šolah in vrtcih, pozitivni štirje testi. Vrtci in šole so lahko tako danes brez težav začeli z delom in sprejeli otroke, ki so že težko čakali ta dan. Ravnateljice in ravnatelji šol in vrtcev so v imenu vseh zaposlenih izrazili izjemno pozitivno mnenje glede organizacije včerajšnjega testiranja. Vsi so se strinjali, da je Zdravstveni dom Celje množično testiranje organiziral strokovno in učinkovito. “Vsi udeleženci so poleg odlične organizacije izpostavili še izrazito pozitiven in spoštljiv odnos predstavnikov civilne zaščite ter toplino in prijaznost zdravstvenega kadra. Mestna občina Celje se želi javno zahvaliti osebju Zdravstvenega doma Celje in predstavnikom Civilne zaščite Celje za strokovno in učinkovito izvedbo testiranja. Kljub velikemu številu testirancev je bila organizacija brezhibna.  Zahvalo izrekamo tudi zaposlenim v vrtcih in šolah, ki so se  dosledno držali vseh navodil organizatorja in mu tako omogočili dobro izvedbo,” so zapisali na občini.

7-dnevno povprečje potrjeno okuženih je po podatkih covid-19 sledilnika na državni ravni znižalo za 1232 (včeraj 1237). Krivulja se je v zadnjih štirih dneh povsem sploščila, potem ko se je prej epidemija hitro umirjala. Sedaj s strahom pričakujemo naslednje dni, ali bo morda pojav angleškega seva novega koronavirusa krivuljo ponovno usmeril navzgor in spremenil vladno strategijo glede določanja in sproščanja ukrepov.

V nasprotju z nacionalnim povprečjem, ki se je nekoliko znižalo, pa smo v naši regiji (Savinjski) z včerajšnjimi 268 potrjenimi okužbami zabeležili najvišje število potrjeno okuženih v zadnjih 15 dneh. 7-dnevno povprečno število okuženih v naši regiji se je posledično povišalo na 149 (včeraj 147). Za sproščanje v oranžni fazi bi moralo biti to povprečje 125. Kako relevanten je po pojavu angleškega seva še vladni načrt sproščanja bo znano v naslednjih dneh. Odvisno tudi, kako se bo novi sev odrazil v gibanju števila okuženih.

Število aktivno okuženih prebivalcev Slovenije je padlo na 18.134 oseb.

Po podatkih covid sledilnika je bilo na dan 25. januar v Sloveniji cepljenih že 49.477 oseb 2,3 odstotka vseh državljanov Slovenije. Od teh je drugi odmerek prejelo že 7847 oseb.

V SB Celje se je medtem medtem že cepili 867 zaposlenih. Več kot 700 zaposlenih pa je razvilo naravno imunost, ko je v preteklih mesecih prebolelo covid-19.


Poudarki:

  • statistični podatki
  • v SB Celje se je cepilo 867 zaposlenih, več kot 700 jih je že prej razvilo naravno imunost, saj so preboleli covid-19
  • v Celju je včeraj potekalo množično testiranje šolnikov, med celjskimi zaposlenimi na šolah niso odkrili nobenega pozitivnega, so pa enega v OŠ Štore, testiranje sta izmed vseh zavrnili dve osebi…več v novici tukaj

Število hospitaliziranih bolnikov s covidom-19 v slovenskih bolnišnicah se je včeraj povečalo za 24. Sprejetih je bilo 73 covid bolniki (13 manj kot dan prej). V domačo oskrbo so odpustili 33 bolnikov oz. 3 manj kot dan prej. V bolnišnicah je umrlo 16 bolnikov obolelih za covidom-19, od teh na intenzivni terapiji. V intenzivni enoti se zdravita 2 covid bolnika več kot dan prej.

Trenutno je hospitaliziranih 1173 covid bolnikov. Na intenzivni negi se jih zdravi 192.

Splošni bolnišnici Celje se zdravi 131 covid bolnikov (6 več kot dan prej). 18 izmed vseh bolnikov s covidom-19 je na intenzivni negi. V SB Celje so včeraj sprejeli covid bolnikov, v domačo oskrbo so odpustili 2. V celjski bolnišnici je včeraj umrl 1 bolnik s covidom-19. Skupaj je od 24. septembra v celjski bolnišnici umrlo že 320 obolelih za koronavirusno boleznijo 19. V prvem valu je v SB Celje umrlo 10 bolnikov, skupaj pa v celjski bolnišnici doslej beležijo 330 umrlih covid bolnikov.

Na Celjskem oz. Savinjski regiji je bilo včeraj potrjenih 268 okužb. Največ v občinah Celje 45, sledijo Žalec 33, Šmarje pri Jelšah 29, Šentjur 22, Vojnik 18, Velenje 17, Polzela 15, Laško 12, Rogaška Slatina 12, Štore 10, Prebold 6, Slovenske Konjice 6, Zreče 6, Nazarje 5, Podčetrtek 5, Braslovče 4, Šoštanj 4, Dobje 3, Kozje 3, Gornji Grad 2, Mozirje 2, Rogatec 2, Tabor 2, Vransko 2, Dobrna 1, Luče 1, Šmartno ob Paki 1.

Sodelujte v anketi o kvaliteti življenja v vaši občini.

Kako ste zadovoljni s kvaliteto življenja v vaši občini? Kaj vam je všeč in na katerih področjih pričakujete več? Sodelujte v anonimni anketi o vašem (ne)zadovoljstvu z bivanjem v vašem domačem okolišu.

Create your own user feedback survey

Rezultate bomo na Celje.info objavili v začetku februarja.

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
183 queries in 3,654 seconds.