Zaposleni ZD Celje, ki so bili v stiku z okuženo, negativni na COVID-19. SB Celje sprejela nove bolnike

24. 03. 2020 19:36

Današnji rezultat testiranj brisov zaposlenih v ZD Celje, ki so bili v stiku z zdravstveno delavko, pri kateri so prejšnji teden potrdili okužbo z novim koronavirusom, so bili negativni.

SB Celje je sprejela tri nove bolnike s COVID-19.

Strokovni vodja ZD Celje Marko Drešček je danes sporočil, da so brisi vseh 10 zaposlenih iz ZD Celje, ki so bili pretekli ponedeljek v netesnem stiku z zdravstveno delavko, ki je dan kasneje zbolela za COVID-19, negativni.

Zdravstvena delavka ZD Celje, ki je zbolela za novim koronavirusom, je bila pretekli ponedeljek še asimptomatska. V torek, na dan, ko je zbolela, pa je pred prihodom na delovno mesto sporočila, da ima zmerno povišano telesno temperaturo, zato ji je bil odrejen bris. Ta je bil pozitiven na COVID-19. Vseh 13 oseb (trije pacienti, ki so bili obravnavani na varni razdalji, in 10 ljudi iz kolektiva ZD Celje) je bilo obveščenih in samoizoliranih. Zaposleni so bili nemudoma poslani na odvzem brisa.

V SB Celje sprejeli tri nove bolnike

Celjska bolnišnica je danes na zdravljenje sprejela še šest bolnikov s covidom-19, njihovo zdravstveno stanje je stabilno. Trenutno se v SB Celje zdravi 9 bolnikov s COVID-19, od tega je en bolnik na enoti intenzivne nege. Stanje bolnika na respiratorju je stabilno. V celjski bolnišnici imajo 25 respiratorjev, trije od teh so najeti, ter tri prenosne respiratorje za potrebe nujne medicinske pomoči. So pa v postopku nabave dodatnih. V tem tednu že pričakujejo dobavo 20 novih.

Zdravstvena delavka bolnišnice pri kateri so potrdili okužbo z novim koronavirusom – okužila se je zunaj bolnišnice -, je že dva dni v samoizolaciji, zadnje štiri dni pa ni imela stikov z bolniki. Več o tem smo pisali tukaj.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 0,629 seconds.