Ovadbe zoper vodilne v Štore Steel

03. 06. 2018 07:38

Konfederacija slovenskih sindikatov je ovadila dva direktorja družbe Štore Steel, zaradi kršitve pravic delavcev do stavke.

Prejšnji petek je bila namreč v obratu jeklarne napovedana stavka, ki pa so jo vodilni preprečili z grožnjo po odpovedih delovnih razmerij stavkajočim delavcem.

Stavkovni odbor zdaj k stavki poziva vse zaposlene.

Potem, ko je stavkovni odbor prejšnji petek, zaradi groženj vodtva podjetja Štore Steel, da bodo stavkajoči delavci dobili odpovedi, zamrznil stavko delavcev v jeklarni podjetja Štore Steel, naj bi se vodstvo in sindikat minulo sredo sestala na sestanku, a je tudi ta odpadel.

Stavkovni odbor je namreč želel, da sestanku prisostvuje tudi predsednik konfederacije slovenskih sindikatov Gvido Novak. Toda vodstvo podjetja naposled, kljub drugačnim zagotovilom inšpektorici, ni želelo izvesti pogajanj v prisotnosti Novaka, poroča Televizija Slovenija.

Tudi zaradi tega zapleta je konfederacija slovenskih sindikatov proti dvema direktorjema Štore Steel, Ivanu Jurkošku in Borisu Kumru, sprožila kazenske ovadbe. Glavna obtožba se nanaša na kršenje pravic stavkajočih delavcev. V sindikatu so tudi dopolnili prijavo družbe, ki so jo pred tednom dni podali delovni inšpekciji.

Vodstvo družbe na drugi strani vse očitke zavrača. Trdijo, da družba tako v svojem poslovanju, kot v odnosu do delavcev v celoti spoštuje veljavno zakonodajo.

Po napovedih naj bi se sedaj pogajanja o zvišanju plač delavcev (zahtevajo dvig za 20 odstotkov) nadaljevala v torek. Če dogovora ne bo pa bodo izvedli preklicano opozorilno stavko. Stavkovni odbor je obenem pozval vse zaposlene, da se pridružijo stavki in jo tako razširijo na celotno podjetje Štore Steel.

sok-odklop-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 0,875 seconds.