Celjski mestni park ob petkih dejansko zaprt! (foto)


Kot smo na Celje.info pred dnevi že poročali , bo celjski park junijske petke zaprt za obiskovalci.

O zaprtju mestnega parka zaradi pijančevanja mladine se je v Celju govorilo že vrsto let, zato smo se želeli sami prepričati, ali bo prepoved dejansko stopila v veljavo.

In res, redarji so nas, takoj ko smo prečkali most ob vhodu v park, nemudoma ustavili in nam pojasnili, da je park do konca meseca zaprt, ker potekajo obnovitvena dela. Kot je razvidno iz naših fotografij, po zelenicah in poteh kraljujejo kosilnice in metle.

Vendar se vseeno zdi, da pijana mladina ni največji problem celjskega parka.

“Pri klopcah za drsališčem smo pograbili za cel kup igel iz jarka,” nam je zaupal devetindvajsetletni Klavdij in zraven zmajeval z glavo. Medtem pa je kosec na bližnji zelenici ugasnil kosilnico in izpod nje potegnil uporabljen kondom.

Za mnenje o petkovem zaprtju parka smo vprašali nekaj mimoidočih. Večina se s potezo MO Celje strinja in upa, da bo obrodila sadove.

“Zdi se mi, da je ta poteza pravilna. Navsezadnje je bil že skrajni čas da se nekaj ukrene.Ves čas so se tepli, razgrajali, uničevali… in če si se slučajno peljal mimo z avtomobilom, si moral biti prav previden, da nisi dobil kakšne pločevinke v avtomobilsko šipo,” nam je zaupal sedeminštiridesetletni Franc.

In kdo so fantje, ki skrbijo da je v parku trava pokošena in okolica čista ter da bodo sprehodi prijetni? Oglejte si jih na levi fotografiji.

T&F:Katja Malbašić