Podelili prve diplome Visoke šole za zdravje Celje


V pokrajinskem muzeju Celje, v dvorani »Pod celjskim stropom«, je župan Mestne občine Celje Bojan Šrot nagovoril prve diplomante in diplomantke mlade visokošolske institucije Visoke zdravstvene šole v Celju, so sporočili iz Mestne občine Celje.

»Minila so dobra štiri leta, odkar ste vsi skupaj odprli prag Visoke zdravstvene šole v Celju, z njo vzpostavili pomembne mednarodne in domače povezave ter s prednostjo majhne šole vzpostavili način dela, ki uspešno sledi študijskim potrebam študentk in študentov. Danes je izjemna priložnost. Štiriindvajset vas bo prejelo diplomsko listino in sleherni izmed vas je danes prvi. Biti prva generacija je najlepše, nikoli je ne pozabimo, zaradi česar je tudi najpomembnejša. Prepričan sem, da ste se pomembnosti vašega poklica zavedali že ob vpisu na to šolo, pripadate stroki, kjer so humanistične in etične vrednote prvo in najpomembnejše gonilo. Želim poudariti, da ni izjemno samo to, da ste prvi, ampak da sta izjemna predvsem vaš poklic in poslanstvo, ki ga opravljate za slehernega izmed nas,« je diplomantke in diplomante nagovoril župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.

Poleg župana Mestne občine Celje je diplomante in diplomantke nagovoril tudi dekan Visoke zdravstvene šole izr. prof. dr. Gorazd Voga.

V imenu študentov in študentk se je vodstvu in županu zahvalil tudi predstavnik študentov Študenstkega sveta, in prav tako eden izmed štiriindvajsetih diplomantov, Mario Dremšak.

Vir in foto: Mestna občina Celje