Preplačala je toaletni papir, v Jagru se opravičujejo


Verjetno le redki kupci, predvsem ko gre za večje nakupe živil in drugih izdelkov za gospodinjstvo, preverijo ali je pri posameznem artiklu prišlo do odstopanj med ponujeno in obračunano ceno. Glede na izkušnjo Šentjurčanke, pa bi verjetno to navado veljalo spremeniti. Ne le pri omenjenem trgovcu, saj naj bi potrošniki podobne ‘napake’ opažali tudi pri drugih.

Po spletu je zadnje dni zaokrožila objava Šentjurčanke, v kateri je delila svojo ‘neprijetno’ nakupovalno izkušnjo. “Šentjurčani pozor! Ko nakupujete v trgovini Jager v Šentjurju, bodite pozorni na cene, ki so označene ob izdelkih na policah, in na cene izdelkov na računu. Večkrat sem že namreč opazila, da se te razlikujejo, seveda v škodo potrošnika. Nisem edina stranka, ki je to že večkrat opazila. Ko se mi je danes to spet zgodilo, sem izdelek (toaletni papir op. p.) z računom vrnila in mi je prodajalka brez težav vrnila 1 € (oglaševana cena je bila 2,49 €, na računu pa 3,49 €),” opisuje občanka. Temu dodaja, da ne želi biti malenkostna, a da se ji zdi nepošteno, da se predvsem v časih, ko se cene že tako višajo, potrošnike zavaja še s takšno nepošteno poslovno prakso. “Če se že gredo takšne igre, upam, da gre ta višek dobička v dobrodelne namene oz. pomoči potrebnim občanom,” zaključuje opis svoje izkušnje.

Objava je hitro požela veliko pozornosti. V odzivih pod njo so mnogi delili podobne izkušnje, pri čemer so se med ‘obtoženimi’ znašli tudi drugi slovenski trgovci. Prevladujoče mnenje med komentatorji objave pa je bilo, da gre za namerna dejanja trgovcev, s čimer na zavajajoč način višajo dobičke. So pa nekateri izpostavili tudi človeški faktor, saj da se zaradi premajhnega števila zaposlenih in obilice dela, ki ga mora opraviti posamezen trgovec, takšne napake pač zgodijo.

Jager: Napake se dogajajo. Razliko bomo povrnili, ter se še dodatno oddolžili

Za pojasnila smo se obrnili tudi na vodilne v podjetju Jagros. Eden izmed treh direktorjev podjetja, Boštjan Jager, nam je v prvem odzivu dejal, da primera ne pozna, ter da ga bodo preverili v šentjurski poslovalnici.

Iz Jagrosa so naknadno posredovali pojasnilo. V njem so zapisali, da se vsi v podjetju sicer trudijo, da svoje delo opravijo vestno in brez napak, “ampak žal smo vsi skupaj samo ljudje in napake se dogajajo, kljub temu, da se ne bi smele. V poslovalnici smo preverili stanje in je bila na polici s toaletnimi papirji pravilna cenovka, bila pa je napačna na dodatni izpostavitvi, kjer je bil izdelek izpostavljen v času akcije, in ko se je ta zaključila očitno nismo menjali cenovke,” so pojasnili in se za napako iskreno opravičili.

Zavedajo se, da razlike ni zanemarljiva. Ob tem so pozvali vse, ki so v tem času kupili omenjeni izdelek, da se oglasijo v poslovalnici, kjer bodo znesek povrnili ter se še dodatno oddolžili.

B.S.