Prvi stanovalci se bodo v stanovanjsko sosesko v Medlogu vselili že decembra

19. 04. 2021 06:14

Na območju opuščene mlekarne v Medlogu se je začela gradnja prvih dveh vila blokov. Izvajalec gradnje trenutno celotno območje komunalno ureja, temu pa bo sledila gradnja dveh vila blokov. Ta naj bi prve stanovalce sprejela že decembra letos. 

Nova soseska v Medlogu bo skupaj zajemala 6 stanovanjskih objektov z 72 stanovanji obdanimi z zelenimi površinami.

Odločitev za gradnjo nove moderne soseske na območju opuščene mlekarne v Medlogu je padla pred dobrima dvema letoma, ko so celjski mestni svetniki odločili, da bo na tem območju zrasel stanovanjski kompleks obdan z več travnatimi površinami. Dve leti za tem se je gradnja vendarle pričela.

V sklopu 13 milijonov evrov vrednega projekta, ki se izvaja na zemljišču velikem 13.000 kvadratnih metrov, bo zgrajenih šest stanovanjskih objektov s skupno 72 stanovanji (12 v posameznem objektu) v velikosti od 85 do 135 kvadratnih metrov. Cena kvadratnega metra stanovanja se bo gibala okoli 2.100 evrov. Vsak objekt bo v pritličju imel tudi parkirne prostore. Stanovanja naj bi bila namenjena izključno prodaji.

Ob izgradnji nove soseske je predvidena tudi rekonstrukcija cestnega priključka, ki vodi do opuščene mlekarne in Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje ter se navezuje na Ljubljansko cesto, kakor tudi že obstoječe asfaltirane poti za pešce in kolesarje. Lastnik zemljišča in investitor v projekt je celjsko podjetje Klima Celje.

Že marca je sicer Direkcija za vode začela gradnjo nasipov v Medlogu in na Špici z namenom izboljšanja poplavne varnosti tega območja. Poplavna ogroženost je bil sicer ves čas pereč problem tega območja Celja, zaradi česar je prišlo tudi do nekaterih zapletov.

Gre za trenutno največjo trajnostno gradnjo v Sloveniji

Stanovanjska soseska v Medlogu pa ni običajen nepremičninski projekt. Po besedah investitorja gre namreč za trenutno največjo trajnostno sodobno gradnjo v Sloveniji, saj bodo stavbe zgrajene s tehnologijo X-Lam. To je lesena masivno gradnja pri čemer bo konstrukcija vila blokov narejena iz križnolepljenih KLH plošč, kar zagotavlja zelo visoko protipotresno in protipožarno varnost. Poleg vsega je gradnja tudi hitrejša, bolj naravna in ekološka.

B.S.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 3,201 seconds.