Severna vezna cesta odprta za promet

27. 11. 2020 12:46

V Celju se je danes za promet odprl skoraj 500 metrov dolg odsek nove severne vezne ceste. Zahteven projekt, pri katerem je bilo treba slabo nosilen teren dobro utrditi, je bil končan v dobrem letu dni.

Ob severni vezni cesti je bilo posajenih tudi 119 javorjev. Spomladi sledi še urejanje okolice vezne ceste.

Vrednost projekta je nekaj več kot 1,7 milijona eurov, okoli pol milijona Mestna občina Celje pričakuje od Ministrstva za infrastrukturo iz naslova evropske kohezijske politike. Preostala sredstva so bila zagotovljena v proračunu 2018-2020.

Nova dvopasovnica zagotavlja najkrajšo povezavo med Novo vasjo in Ostrožnim ter bistveno razbremenjuje promet v bližnjih stanovanjskih naseljih. Izvajanje projekta Izgradnja severne vezne ceste z ureditvijo infrastrukture za kolesarje in pešce se je začela lani jeseni. Severna vezna cesta pa poleg ostale infrastrukture (odvodnjavanje, plinovod, telekomunikacijsko omrežje, nova javna razsvetljava in urbana oprema) premore tudi dve novi krožišči in dve novi avtobusni postajališči s katerima je na tem delu vzpostavljen tudi mestni potniški promet. Gradbena dela je izvajalo podjetje VOC Celje, d. o. o.

Na novo zgrajeno severno vezno cesto je navezan tudi nov sodoben most z obojestranskim pločnikom na Cesti v Lokrovec, ki je bil sicer zgrajen že lani. Ta lokalnemu prometu osebnih vozil omogoča najhitrejši dostop preko severne vezne ceste do uvoza za stanovanjsko sosesko Dečkovo naselje – DN 10.  Investicija je stala nekaj manj kot 264.000 eurov.

foto: Gregor Katič

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 0,958 seconds.