Skakalnici na Šmartinskem jezeru zaprti po dveh mesecih. Tudi wake vlečnica šele naslednje leto

13. 09. 2019 12:59

Skakalnici za skoke v vodo na Šmartinskem jezeru sta po dveh mesecih že zaprti. Uradno bosta nadaljevali z obratovanjem naslednje leto, saj je treba odpraviti nekatere pomankljivosti, ki trenutno onemogočajo varne skoke v vodo.

Tudi wake vlečnico naj bi to jesen zagnali le poskusno. Uradno pa naj bi obratovati začela šele naslednje leto.

Skakalnici za akrobatske skoke v vodo, ki jih je Mestna občina Celje odprla konec junija, sta dobra dva meseca po odprtju že zaprti. Razlogi so varnostne narave. Skakalnici imata namreč še veliko pomankljivosti, ki onemogočajo varno skakanje.

Na skakalnicah namreč zaenkrat še ne deluje pršilni sistem za vlaženje zaletišča, prav tako ni trampolina, ki je za ogrevanje skakalcev nujno potreben, manjka tudi sistem za vpihovanje zraka, ki predvsem otrokom omogoča lažji skok, poleg vsega pa naj bi bilo prekratko tudi zaletišče male skakalnice. Vse to je botrovalo temu, da bosta skakalnici do naslednjega leta zaprti.

Zadevo so za Radio Fantasy pokomentirali na Mestni občini Celje. Kot so povedali sta bili novi skakalnici na Šmartinskem jezeru že od odprtja zgolj v poskusnem obratovanju. “Namen poskusnega obratovanja je določiti in izvesti dodatne tehnične rešitve, ki bodo zagotavljale boljše odskočne in doskočne pogoje pri akrobatskem skakanju v vodo. Celoten projekt še ni zaključen, saj se izvaja etapno. Kot je znano, smo za projekt prejeli 103.000 evrov nepovratnih sredstev Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja, okoli 130.000 evrov pa smo zagotovili v občinskem proračunu. Sedaj bomo kupili trampolin in zgradili objekt, v katerem bodo garderobe, sanitarije in tuši. Namestili bomo tudi tehnično opremo, ki smo jo sicer imeli v načrtu že prej, vendar jo zaradi omejenih finančnih sredstev nismo mogli kupiti. Gre za naprave, ki bodo zagotavljale mehkejši doskok v vodo,” so pojasnili.

Zaradi vseh pomankljivosti naj bi prihod na treninge odpovedala tudi avstrijska reprezentanca za akrobatske skoke v vodo, pišejo v Večeru in dodajajo, da naj bi bil poleg vsega nepraktičen tudi režim uporabe, saj naj bi bilo treba pogodbo o uporabi podpisati vsaj tri dni pred skoki, kar je lahko zaradi morebitnega slabega vremena tvegano. Ura uporabe naj bi namreč stala 20 evrov.

Tudi začetek obratovanja wake žičnice šele prihodnje leto?

Občina je pred časom sicer napovedala tudi postavitev wake vlečnice za deskanje/smučanje na vodi. Ta naj bi po napovedih začela obratovati že to jesen, a naj bi se tudi to zgodilo šele naslednje leto. Poskusno naj bi jo sicer res zagnali še ta mesec, ker pa je na tej napravi prav tako treba izpeljati še nekaj tehničnih rešitev, bo tudi wake vlečnica začela z uradnim obratovanjem šele naslednje leto.

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 1,877 seconds.