Slikar Cekuta zaprosil za azil v Bosni in Hercegovini

08. 11. 2017 21:12

jure-cekuta-fbKot smo poročali včeraj, je bil celjski slikar Jure Cekuta nedavno opažen na mednarodnem festivalu vin v Sarajevu. In to kljub temu, da je nekaj mesecev nazaj, zaradi domnevno slabega zdravja, zaprosil za odlog prestajanja zaporne kazni. Cekuta naj bi sedaj v Bosni in Hercegovini zaprosil celo za azil.

Včeraj smo poročali o tem, da je bil slikar Jure Cekuta nedavno prisoten na mednarodnem festivalu vin v Sarajevu, kjer naj bi tudi slikal. In to kljub temu, da naj bi pred meseci okrožno sodišče v Ljubljani zaprosil, da mu zaradi bolezni odloži prestajanje zaporne kazni. Okrožno sodišče je sicer na prošnjo odgovorilo negativno, a se je Cekuta pritožil na višje sodišče v Ljubljani, kjer pa se o odlogu prestajanja kazni še niso izrekli.

Očitno pa Jure Cekuta Bosne in Hercegovine ni obiskal zgolj z namenom obiska festivala. Po poročanju nacionalnega spletnega portala MMC, naj bi namreč po neuradnih informacijah Jure Cekuta v Bosni in Hercegovini zaprosil za azil.

Kot je znano, je bil Jure Cekuta v aferi Patria II obsojen na štiri leta in štiri mesece zaporne kazni. Kazen je dobil, ker so mu dokazali napeljevanje k zlorabi položaja. Že pred leti je Jure Cekuta, kot še navaja omenjeni portal, že prestajal zaporno kazen zaradi utaje davka, a je bil naposled pogojno izpuščen.

foto: Jure Cekuta – Facebook

celjanka-polsi-klik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
150 queries in 1,081 seconds.