Specialisti urgentne medicine Urgentnega centra Celje uresničili grožnje z odpovedmi

04. 07. 2020 10:05

Potem, ko so štirje specialisti urgentne medicine Urgentnega centra Celje sredi junija preko javnega pisma zagrozili, da bodo zaradi težkih delovnih razmer s 1. julijem podali odpovedi, se je to naposled tudi zares zgodilo.

Vodstvo Splošne bolnišnice Celje se je sicer na pismo odzvalo z odgovori na očitke in obrazložitvijo situacije – nekatere navedbe v obrazložitvi so razburile ZD Celje, kjer je celjska urgenca domovala do leta 2017 – ter povabilom specialistom k pogovorom z vodstvom celjske bolnišnice.

Specialisti in vodstvo bolnišnice so se res sestali in po večurnem prvem sestanku vendarle zbližali nekatera stališča ter se dogovorili o nadaljevanju pogajanj. A stališča očitno (še) niso zbližali dovolj, saj so v Splošni bolnišnici Celje na prvi julijski dan prejeli odpovedi štirih zdravnikov specialistov urgentne medicine. V skladu z odpovednim rokom se bo delovno razmerje dveh zaključilo z 31. 8. 2020, dveh pa s 30. 9. 2020. Se pa pogovori o možnostih nadaljnjega sodelovanja z zdravniki, kljub prejetim odpovedim delovnega razmerja, nadaljujejo, sporočajo iz celjske bolnišnice.

V Splošni bolnišnici Celje sicer zagotavljajo, da bo ambulanta SNMP v Urgentnem centru Celje tudi po 1. 7. 2020 delovala v skladu s sprejetim splošnim dogovorom. “Kot smo napovedali po sestanku z zdravniki specialisti urgentne medicine, smo na Ministrstvo za zdravje naslovili predlog za dodatno financiranje ambulante SNMP v času od ponedeljka do petka med 7. in 20. uro. Želimo si, da bi Ministrstvo za zdravje in ZZZS naš predlog potrdila, saj bi tako pridobili ustrezno finančno pokritje za to delovišče, na podlagi katerega bi lahko zaposlili dodaten kader,” so nam še pojasnili v SB Celje.

B.S., foto: G.K.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 0,775 seconds.