Sprememba načina naročanja na testiranje na novi koronavirus Vstopni točki SB Celje

13. 03. 2020 11:59

Zaradi nove epidemiološke situacije Splošna bolnišnica Celje je danes, 13. 3. 2020 ob 11. uri spremenila način zdravstvene obravnave na Vstopni točki za odvzem in obravnavo oseb s sumom na COVID-19.

To so standardni higienski ukrepi, ki so enostavni in izjemno učinkoviti:

  • natančno umivanje rok
  • kašljanje v rokav ali robec, ki se ga lahko odvrže, in takoj zatem oprati roke
  • izogibanje tesnim stikom
  • kdor zboli, naj pokliče zdravnika.

Vsi pacienti morajo v bodoče najprej vzpostaviti telefonski kontakt s svojim izbranim osebnim zdravnikom ali drugim zdravnikom v področnem zdravstvenem domu (tudi v okviru dežurnih ambulant teh zdravstvenih domov), ki preveri potrebo po odvzemu brisa in osebno pokliče na vstopno točko, kjer dobi informacijo o terminu za odvzem. Ob klicu zdravnik v vstopno točko posreduje tudi kontaktno številko pacienta.

Za paciente, ki imajo izbranega osebnega zdravnika v Zdravstvenem domu Celje, velja navodilo, da v času delovanja ZD Celje (delovniki med 7. in 20. uro) prav tako kontaktirajo izbranega osebnega zdravnika, med delavniki v času med 20. in 7. uro ter v soboto in nedeljo cel dan, pa pokličejo telefonsko številko 030 203 892, na kateri bo preveril potrebo po odvzemu brisa zdravnik Službe nujne medicinske pomoči UCC.

Osebno naročanje na odvzem brisa za testiranje na okužbo s koronavirusom od navedenega termina ne bo več možno!!!

Glede izvajanja ostalih zdravstvenih storitev pa vam sporočamo naslednje:

Vsi pacienti, ki od danes dalje prejmejo napotnico s stopnjo nujnosti 1 – NUJNO, se zglasijo na vhodu št. 20 (vhod v Urgentni center Celje), kjer bodo dobili vsa navodila glede izvedbe zdravstvene storitve.

Po včerajšnji razglasitvi epidemije, ko je minister za zdravje tudi javno razglasil, da so vsi nenujni posegi in specialistični pregledi v bolnišnicah odpovedani, so se v Splošni bolnišnici Celje odločili, da vseh pacientov, ki bi v času epidemije imeli takšne preglede, po pošti o odpovedi ne bodo obveščali.
S telefonskim klicem (če imajo telefonsko št. pacienta), sporočilom na elektronsko pošto (če imajo e-naslov pacienta) ali obvestilom po pošti pa bodo zdaj obveščali tiste paciente, ki bodo zdravstveno storitev v naslednjih dneh, kljub ukrepom, lahko opravili. Gre za paciente, ki so naročeni na zdravstvene storitve s stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro, onkološke paciente, nosečnice, paciente, pri katerih je predvidena kontrola po predhodnem invazivnem posegu ali operaciji. Ti pacienti bodo prejeli navodila o terminu izvedbe.

Za odpovedane zdravstvene storitve bodo pacienti nove termine dobili po pošti potem, ko se bo epidemiološka situacija uredila.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
149 queries in 0,886 seconds.