Srečanje in blagoslov motoristov pri sv. Jožefu v Celju 2018 (foto, video)

14. 05. 2018 14:35

Minulo nedeljo je na Jožefovem hribu potekalo srečanje in blagoslov motoristov, ki je tudi letos potekal pod okriljem motosekcije Elektro Celje. Jožefov hrib je tako postal stičišče za več kot 200 motoristov, poleg njih pa so se tudi verniki z veseljem udeležili blagoslova. Skupaj so se udeležili svete maše, ki je motoriste varneje popeljala na cesto, še pred tem pa so lahko uživali ob pogostitvi in druženju po sveti maši.

blagoslov-motorjev-41

Motosekcija Elektro Celje je bila sicer ustanovljena leta 2005, združuje pa  preko 100 članov, ljubiteljev vožnje na dveh ali več kolesih. Član motosekcije lahko postane vsak posameznik, ki opravi test varne vožnje na poligonu. Člani so prisotni na številnih moto zborih po vsej Sloveniji in tudi v tujini. Poleg osnovnega poslanstva, ki je seveda vožnja in užitki, ki jih doživljajo ob tem, postavljajo kot prioriteto druženje in zabavo.

Tudi letos je bogoslužje vodil duhovnik Jože Planinšek, ki se je na začetku navezal na četrtkov vnebovhod, ki lahko v marsikomu zapusti občutek osamljenosti in nebogljenosti. Počutimo se same na celem svetu. Srečamo se s prijatelji in dobimo obiske, ki se jih razveselimo, a vendarle minejo; ljudje odidejo, druženja je hitro konec.

Božja beseda pa vernike spodbuja, da Jezus ostaja. Kot je ob pridigi poudaril Planinšek pa je pomembno zavedanje, da ni nič naša last, temveč da nam je vse podarjeno, da smo obdarjeni. “In prav zaradi tega lahko stvari dojemamo z veseljem in ne z občutkom lastnine. Če namreč človek doživlja stvari in ljudi okoli sebe kot dar, ne pa kot lastnino, se vsega tega najprej resnično veseli, hkrati pa z vsem tem dela spoštljivo, ker ve, da je s tem obdarjen in blagoslovljen. In prav zaradi tega nisem na tej poti sam,” je zbrane skozi pridigo nagovoril Jože Planinšek. Njegov nagovor si lahko v celoti ogledate v spodnjem video posnetku:

Prav tako pa vas vabimo k ogledu fotogalerije s srečanja in blagoslova motoristov na hribu sv. Jožefa.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
262 queries in 2,944 seconds.