Tradicionalno srečanje otroških in mladinskih cerkvenih pevskih zborov pri sv. Jožefu v Celju (foto)


srecanje_ompz_celje_1Minulo nedeljo je v cerkvi sv. Jožefa nad Celjem potekalo tradicionalno srečanje otroških in mladinskih cerkvenih pevskih zborov, ki ga tam organizirajo že od leta 2003. Letos je nastopilo 9 zborov iz Celja in širše okolice, posebej velja omeniti zbor iz Dobove. Skupno je na letošnjem srečanju nastopilo kar 150 otrok in instrumentalistov.

Vsakoletna srečanja otroških in mladinskih cerkvenih pevskih zborov organizirajo v duhu zavedanja, da je za napredek vsakršnega zborovskega petja potrebno pevce in zborovodje spodbujati in vzgajati. Tovrstna srečanja so odlična iztočnica za vzpodbujanje obojih, poleg tega pa priložnost za krepitev vezi, spoznavanje novih ljudi ali idej.

srecanje_ompz_celje_2

Na srečanju so se predstavili: otroški pevski zbor OTROCI SONCA, Celje-sv. Duh; otroški pevski zbor ZVONČKI; sv. Peter, Šempeter v Sav. Dolini; Veroučni pevski zbor Martin in Vokalna skupina Lilija – sv. Martin, Laško; otroški pevski zbor MANA – sv. Pankracij, Griže; otroški pevski zbor ZVEZDA – Imena Marijinega, Dobova; Mladinski pevski zbor sv. Jakob; Galicija; Otroški pevski zbor sv. Jakob, Galicija; Otroški pevski zbor sv. Jožefa, Celje – sv. Jožef in mladinska pevska zasedba Jožefinke, Celje – sv. Jožef.

Mesec maj je Marijin mesec, ko se obhajajo šmarnice. Na srečanju so najprej otroci s pesmijo in molitvijo počastili Jezusa in Marijo, sledil je uradni program. Vsak zbor je pripravil dve skladbi po lastnem izboru, vendar z vnaprej določeno tematiko; prvo darovanjsko, primerno za prepevanje med darovanjem pri maši. Druga skladba je bila po izbiri posameznega zbora, a so se pred srečanjem dogovorili, da naj bo v skladu z letom družine – z vsebino o družini ali pa materi oziroma očetu, primerna tudi za Materinski dan.

srecanje_ompz_celje_3

O odličnem odzivu obiskovalcev kljub zelo lepemu nedeljskemu popoldnevu, zagotovo primernemu za izlete, največ pove do zadnjega kotička napolnjena cerkev. Obiskovalci, organizatorji in pevci so se po koncertu družili na tradicionalni pogostitvi v atriju.

Vabljeni k ogledu spodnje galerije fotografij, posnetih na srečanju.

[simpleviewer width=100% height=700 id=815]

Vir: Dom sv. Jožef

foto: Ana Sajovic

S CELJE.INFO NA 8. KORPUS V PLESNI FORUM CELJE BREZPLAČNO

Na naši strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si ponujamo 8 brezplačnih vstopnic za izbran dan 8. KORPUSA. Za naročilo morate biti član in potrebujete 1 cekin, ki vam ga podarimo ob prvi registraciji (ki je brezplačna).

Brezplačne vstopnice za N. A. G. naročite tukaj:

korpus-polsi