Šrot bo volivce nagovarjal iz “podrtije”, Sendelbah, Zidanšek, Železnik in Verdev upajo, da bodo prepričljivejši


Smiseln očitek ali druga pasja bombica celjskega predvolilnega časa?

To je vprašanje na mestu ob nekaterih očitkih na račun celjskega župana Bojana Šrota, ki so pot do javnosti našli preko časnika Večer.

Nas pa po 20 letih županovanja Bojana Šrota zanima predvsem širša slika – kako ste občani MO Celje zadovoljni z razvojem in kvaliteto življenja v mestu v vseh teh letih. Zato vabljeni k izpolnitvi anonimne ankete v zadnjem delu tega članka, rezultate katere bomo na Celje.info objavili v naslednjih dneh.

Dobra dva tedna pred uradnim začetkom volilne kampanje so v javnost prišla opozorila na nenavadno situacijo pri Šrotovem najemu prostorov za svojo listo v stavbi sredi Celja, katere lastnik bo, takoj ko plača kupnino, postala MO Celje. Zato je Šrot potreboval in tudi dobil soglasje občine, ki jo vodi. To se nekaterim zdi sporno, ne pa tudi stečajnemu upravitelju, ki je zadovoljen, da bo v stečajno maso pridobil par stotakov.

Občina je kot bodoča lastnica dala soglasje, tako da bo stečajni upravitelj prostore lahko dal v trimesečni najem (september, oktober, november) Šrotovi Celjski županovi listi. Najemnina bo znašala 100 evrov na mesec, torej se bo stečajna masa podjetja SGP Nova obogatila za 300 evrov. Stečajni upravitelj, Boris Kastivnik, je za Večer dejal, da je vse narejeno skladno z zakonodajo, višina najemnine se mu zdi primerna, saj da notranjost prostorov “izgleda kot podrtija”.

Tudi občina v zadevi ne vidi nič spornega, saj so bili postopki popolnoma transparentni in v skladu z zakonom. Sicer pa naj bi nepremičnino, po tem, ko bo občina tudi uradno postala lastnik prostorov, obnovili in oddajali v najem. Prostore v izmeri 50 kvadratnih metrov so kupili za 128 tisoč evrov.

Drug očitek na Šrotov račun pa je povezan z logotipom njegove liste, češ da je preveč podoben grbu in zastavi MO Celje.

V županski boj pisana druščina

Bojan Šrot bo novembrskih lokalnih volitvah prvič nastopil kot županski kandidat samostojne Celjske županove liste. S podporo njegove nekdanje stranke SLS se v boj podaja Marko Zidanšek, Socialni demokrati v ogenj pošiljajo mestnega svetnika Branka Verdeva, SDS Matjaža Železnika, iniciativa Odprto Celje pa Sandija Sendelbacha.

Sodelujte v anketi o razvoju in kvaliteti življenja v Celju

Ker se približuje konec 5. Šrotovega mandata na čelu občine, kandidatov za prevzem županskega mesta ne manjka, smo se na Celje.info odločili s pomočjo vašega mnenja, spoštovani bralci, potegniti črto pod dosedanjim razvojem mesta Celje in malenkost poškiliti tudi na vaša pričakovanja glede prihodnosti.

Anketa je zaključena, njene rezultate si lahko preberete tukaj: Mnenje Celjanov Šrotovim protikandidatom ponuja žarke upanja

club1946-premium-klik