Bojan Šrot do novega županskega mandata že v prvem krogu?

14. 11. 2018 14:01

Aktualni župan Mestne občine Celje Bojan Šrot bi slavil že v prvem krogu s 50,3 % glasov. Ostali zasledovalci se gibljejo med 1 in 5 odstotki.

Tudi rezultati za mestni svet kažejo dobro aktualnemu županu, ki po teh rezultatih nebi imel težav sestaviti koalicije.

Včeraj je potekalo še zadnje soočenje kandidatov Celja. (TUKAJ – klik)

Kot kaže javnomnenjska raziskava, ki jo je za Večer opravila Ninamedia, bi se utegnilo zgoditi, da bo aktualni župan MO Celje Bojan Šrot zmagal že v prvem krogu. Zmaga se mu obeta kljub temu, da je v igri kar sedem kandidatov. Med njimi je od volilne tekme še največ pričakoval Sandi Sendelbah, ki je s svojim Odprtim Celjem zadnje tedne vodil intenzivno kampanjo. Kot kaže raziskava brezuspešno, vetra iz jader pa mu je morda vzela tudi izključitev vseh list “Odprtega Celja” iz volilne bitke zaradi napačne rabe imena. Sendelbah je s 5,2 % tudi najbližji zasledovalec Šrota, vendar sta z njim skoraj izenačena Matjaž Železnik (SDS) in mag. Marko Zidanšek s po 4,8 % glasov. Na četrtem mestu je kandidatka Levice Mateja Žvižej s 3,1 % glasov, Branko Verdev (SD) bi prejel 3,0 % glasov, najmlajši kandidat Matevž Vuga (SMC) pa bi prejel 1,3 % glasov.

Tudi rezultati raziskave za mestni svet kažejo rezultat v prid aktualnega župana Bojana Šrota. Njegova lista bi namreč zmagala z 20,2 % glasov. Katero stranko oz. listo bi volili še ne ve 31,4 %. Druge stranke pa so razvrščene tako, da bi Šrot zlahka sestavil koalicijo.

Anketa je bila narejena na vzorcu 255 občanov.

B.S., vir: Večer

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
139 queries in 0,804 seconds.