Štajerska varda razburila z napovedanim taborom v Konjicah

08. 08. 2020 15:15

Štajerska varda ponovno razburja. Tokrat z namero, da v občini Slovenske Konjice organizira poletni tabor, kjer bi se zbrali pripadniki te skupine.

Napovedanemu taboru pa so odločno nasprotovanje izrazili župan Občine Slovenske Konjice Darko Ratajc, podžupan Primož Poklič ter 14 od skupno 23 občinskih svetnic in svetnikov.

V izjavi so izrazili zaskrbljenost nad informacijo, da naj bi t. i. »Štajerska varda« v njihovi občini priredila svoj »tabor« ter dodali, da uniformirani pripadniki te in ostalih paravojaških skupin v njihovi občini niso zaželeni.

“Njihova dosedanja pojavljanja na območju občine Slovenske Konjice so že do sedaj pri velikem številu občank in občanov vzbujala nelagodje in strah. To je nesprejemljivo. Vojska in policija sta tisti, ki skrbita za varnost države in državljanov. Tako naj tudi ostane.

V občini Slovenske Konjice odločno nasprotujemo in obsojamo širjenje strahu in nestrpnosti, zato paravojaške formacije v naši občini, občini prijaznih ljudi, nimajo kaj početi,” so zapisali na občini.

Pripadniki te skupine so v zadnjem času že nekajkrat razburili slovensko javnost. Med drugim s skupinskim obiskom policijske postaje Slovenska Bistrica ter nadlegovanjem turistov v Ormožu.

foto: Prlekija-on.net

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 2,905 seconds.