V Celju vrsta prireditev ob svetovnem dnevu zdravja


V okviru svetovnega dneva zdravja, kateremu je namenjen 7. april, so tudi letos v Celju potekale številne prireditve, katerih glavni namen je bil ozaveščanje ljudi o pomenu njihovega zdravega načina življenja.

Najbolj pestro ter številno je bilo dogajanje pred Muzejem novejše zgodovine Celje ter na Trgu celjskih knezov oziroma pred Mestno občino Celje. Na odru pred Muzejskem novejše zgodovine so se zvrstili številni nastopajoči, ki so oblikovali kulturno glasbeni program. Nastopale so skupine iz vrtcev, osnovnošolske in srednješolske skupine, Dom ob Savinji Celje, folklorna skupina MČ Slavko Šlander Celje, Top fit. Konec so sklenili z medgeneracijskim pohodom do visečega mostu.

Na Prešernovi ulici so na stojnicah različna društva in ustanove promovirale zdrav način življenja. Združenje slovenskih katoliških Skavtov – Steg Celje 2 je predstavljalo skavtske veščine. AMZS je prikazoval varno vožnjo oziroma obnašanje v cestnem prometu. Športno društvo Gaberje je postavilo otroški spretnostni poligon, katerega so se najbolj razveselili najmlajši obiskovalci – skupine iz vrtca. Koronarni klub Celje in Klub nordijske hoje sta mimoidoče poučevala o koristnih učinkih nordijske hoje. Splošna bolnišnica je prikazovala pravilno izvajanje prve pomoči. Največ pozornosti pa so poželi predstavniki Vojašnice Celje, ki so razkazovali sanitetno vozilo z opremo.

Na Trgu celjskih knezov so svojo stojnico postavili Zavod za zdravstveno varstvo Celje, Srednja zdravstvena šola, ki je merila krvni tlak, Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja, ki je prikazovala oskrbo s pitno vodo ter Klub Pinati, kjer so brezplačno merili maščobe in svetovali kako izboljšati zdravstveno stanje.

Prireditve ob svetovnem dnevu zdravja bodo potekale še vse tja do sobote, ko se bodo zaključile s 3. tradicionalnim tekom/ hojo ob Šmartinskem jezeru v boju proti debelosti.

Oglejte si še spodnjo fotogalerijo dogajanja.

Priporočamo še:
Strokovni posvet Zdravje za vse – danes in jutri

Brezdomci v prijateljski nogometni tekmi premagali župane (foto)

[simpleviewer width=100% height=700 id=20]

Tekst: Špela Ožir
Foto: Katja Malbašić