V Celju že tretji dan zapored s potrjenimi okužbami. Včeraj potrjeni dve

07. 08. 2020 14:29

Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi zgolj 753 testiranj, potrjenih 10 okužb z novim koronavirusom. Od tega sta bili dve v Celju. P dve okužbi sta bili potrjeni še v Ljubljani in Cirkulanah, po ena pa v Velenju, Vipavi, Grosuplju in Ivančni Gorici. V Celju je bila okužba z novim koronavirusom potrjena že tretji dan zapored, potem ko je bila po ena okužba potrjena že v torek in sredo.

Prejšnji teden je bil zaradi pojava okužb nekaj dni zaprt vrtec Tončke Čečeve – enota Center. Enoto so po dezinfekciji ponovno odprli v ponedeljek.

Trenutno je v Celju potrjeno aktivno okuženih 6 oseb, v celotni Savinjski regiji pa 42. Največ aktivno okuženih v naši regiji je v občini Rogaška Slatina (12), enako število potjrno aktivno okuženih kot Celje pa imajo še v Rogatcu (6) in Velenju (6). Sledijo  Šmarje pri Jelšah s štirimi, Šoštanj in Žalec s po dvema, po eno aktivno okuženo osebo pa imajo v Mozirju, Vojniku, Kozjem in na Polzeli.

V Celju je bilo od začetka epidemije potrjenih skupaj 28 primerov okužb s Sars-CoV-2, noben izmed obolelih s covid-19 ni umrl.

V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 181 oseb, hospitaliziranih je 24 bolnikov (13 v UKC Ljubljana, 11 v UKC Maribor), od tega so 4 v intenzivni enoti (eden v UKC Maribor in trije v UKC Ljubljana), vsi na intenzivni enoti so na respiratorju. V celjski bolnišnici se trenutno ne zdravi noben covid bolnik. Skupaj je od začetka epidemije v Sloveniji umrlo 125 oseb. Včeraj ni umrla nobena osiba s covid-19.


Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 2,788 seconds.