Vandali so se sedaj začeli spravljati tudi na KolesCE

01. 10. 2022 18:17

Vandalizem je v Celju pereč problem že dlje časa. Samo mesec dni po tem, ko smo bili priča prizorom polomljenih klopi in košev v mestnem parku ter uničenim koritom rož in razdejanjem na igrišču na Ostrožnem, so vandali svoj odtis pustili še na igrišču v ulici Pod Gabri v celjski mestni četrti Nova vas.

Vandali so te dni v Celju znova demonstrirali svojo pobalinsko objestnost. Tokrat so se znesli nad kolesom iz sistema za izposojo KolesCE. Tega so poškodovanega odvrgli kar sredi igrišča v Novi vasi.

Kot je zapisala občanka, ki nam je posredovala fotografije, ima veliko celjske mladine sedaj očitno težave še s primernim odnosom do koles KolesCE. Vprašala se je, zakaj policija ne ukrepa, glede na to, da se vidi, kdo si je kolo nazadnje izposodil. Kolesa iz sistema KolesCE si je namreč možno izposoditi bodisi preko klicnega centra bodisi preko mobilne aplikacije Nextbike. Za registracijo preko slednje mora uporabnik v registracijski obrazec vnesti mobilno telefonsko številko, ime in priimek, naslov, mesto in poštno številko, državo, elektronski naslov, izbrano tarifo, številko kreditne kartice ali Paypal številko oz. podatke za direktno bremenitev. Pri tem pa je seveda mogoče, da oseba z anonimnima številko in podatki za opravljanje plačila, tudi skrije svojo pravo identiteto.

Vandali se sicer nad kolesi iz sistema KolesCE niso znesli prvič, saj so bila ta že v preteklosti najdena v kakšnih obcestnih jarkih. Da je vandalizem v Celju pereč problem, kaže tudi nedavno strokovno srečanje celjskih pedagogov, na katerem glavna tema je bila ravno odklonilno vedenje v družbi.

KolesCE odvrženo tudi ob železniški progi

Malo po objavi zgornjih posnetkov, smo v uredništvo od druge občanke prejeli fotografijo še enega poškodovanega in odvrženega kolesa KolesCE. Ta je bil odvržen ob železniški progi na Ljubljanski cesti. Pristojni bodo morali očitno k reševanju problematike pristopiti z dodatnimi ukrepi.

In še eno odvrženo KolesCE nekaj dni kasneje:

Posnetek vandalov v Celju, ki ga je pred tedni v objektiv ujela še ena občanka:

B.S.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
145 queries in 0,808 seconds.